Чикагські українці хоч і розчарувалися, але ще вірять Ющенку

Четвер, 17 серпня 2006, 15:03

Український Конгресовий комітет Америки штату Іллінойс спростовує інформацію про свою відмову підтримувати президента Віктора Ющенка.

Про це йдеться у заяві президії й управи Українського Конгресового Комітету Америки у Чикаго.

Раніше повідомлялося, що 6 серпня мітинг української громади Чикаго ухвалив резолюцію, в якій вважає зрадою виборців підписання універсалу національної єдності президентом Віктором Ющенком та подання Віктора Януковича на посаду прем’єра.

У повідомленні наголошується, що "зорганізована українська чікаґська громада не мала будь-якого відношення до цього так званого "віча".

Конгресовий комітет також наголошує, що таке "віче" було скликано анонімно особою по місцевому радіомовленню, яка заявила, що вона не представляє будь-якої організації".

В документі наголошується, що в так званому мітингу брали участь приблизно 15 осіб-активістів, решта, біля 40 осіб, - це випадкові прохожі, які затрималися з цікавості.

"Висловлюємо свою пошану до президента Української Держави, і незважаючи на тимчасове розчарування, віримо, що у своїх рішеннях президент керувався думкою про добро і єдність українського народу, а як ґарант конституції діє згідно з її принципами в ім’я демократії", - йдеться у повідомленні.

"Сподіваємося, що політика нового уряду буде спрямована в раніше обраному напрямку "лицем до Заходу", - зазначається в документі.

Раніше повідомлялося про проведення мітингу української громади Чикаго, який ухвалив різку резолюцію, що критикує дії президента. Також повідомлялося, що громада відмовляється підтримувати Ющенка надалі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування