Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через "палаточників" на Майдані не буде концерту?

Понеділок, 21 серпня 2006, 15:11

Міністерству культури і туризму та Київській міськдержадміністрації доручили розробити план перенесення запланованого на Майдані Незалежності концерту в інше місце.

З такою ініціативою виступив організаційний комітет з підготовки і проведенню святкування 15-річчя незалежності України, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За словами віце-прем'єр-міністра Дмитра Табачника, 22 серпня до 12.00 Мінкультури і київська мерія повинні повідомити оргкомітет про результати своєї роботи.

"Завтра (22 серпня) ми зберемо робочу групу і вирішимо це питання", – заявив він.

Табачник пояснив таке рішення небажанням жителів наметових містечок піти на компроміс і забрати свої намети з Майдану Незалежності під час святкування Дня незалежності.

Як відомо, зараз на Майдані знаходяться наметові містечка "Коаліції учасників помаранчевої революції", громадської організації "Пора" (так званої "рожевої "Пори") і УНА-УНСО.

Жителі наметового містечка КУПР заявляють про намір знаходитися на Майдані до задоволення їхніх вимог, зокрема, відставки Кабінету міністрів.

"Ми збираємося стояти на Майдані Незалежності стільки, скільки потрібно, і навіть якщо влада буде застосовувати силу проти нас, ми будемо боротися до кінця", - заявив координатор наметового містечка КУПР.

Прихильники УНА-УНСО також не збираються йти з Майдану.

За словами жителів наметового табору партії, раніше їх намагалися вигнати співробітники міліції, але вони не пішли, і далі збираються стояти, незважаючи ні на що.

Також не мають наміру звертати своє містечко представники "рожевої "Пори".

"Ми не звертаємо намети, тому що чекаємо пояснень від президента Ющенка про те, що він зробив, крім того, у нас є домовленість з місцевою владою Києва, так що нас звідси не будуть виганяти", - заявив секретар організації.

На даний момент на Майдані Незалежності проводиться прибирання території до святкування 15-річчя незалежності України 24 серпня.

Як відомо, Українська народна партія перенесла намети з Майдану Незалежності в Києві в обласні і районні центри країни на період святкування Дня незалежності.

***

За словами Табачника, на святкування 15-річчя незалежності України Кабінет міністрів виділив 15 млн. гривень.

Зокрема, 8,5 млн. гривень виділено з державного бюджету, а 6,5 млн. гривень - з місцевих бюджетів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: