Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренка позбавили депутатства

Вівторок, 29 серпня 2006, 15:55

Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська прийняв рішення про дострокове припинення повноважень Павла Лазаренка як депутата Дніпропетровської обласної ради.

У постанові суду зазначається, що 18 липня 2006 року Жовтневий райсуд Дніпропетровська виніс рішення за адміністративним позовом правозахисника Бориса Філатова до Дніпропетровського облтервиборчкому та Дніпропетровської облради.

Філатов просив суд достроково припинити повноваження Лазаренка як депутата Дніпропетровської облради, визнати неправомірною бездіяльність Дніпропетровського облтервиборчкому, який відмовив у достроковому припиненні повноваження цього депутата.

Також правозахисник просив визнати неправомірною бездіяльність Дніпропетровської облради, яка не надала відповіді на запит позивача щодо дострокового припинення повноважень Лазаренка, повідомляє УНІАН.

З 17 травня 2006 року, після відкриття першої сесії Дніпропетровської облради, Лазаренко, який був обраний від Блоку Лазаренка, набув повноважень депутата Дніпропетровської облради, зазначається у постанові.

Суд відзначає, що законом закріплено, що повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково за наявності підстав, серед яких припинення його громадянства України або виїзду на постійне проживання за межі України.

При цьому у постанові зауважується, що вказана норма не містить часових обмежень для поняття виїзду за кордон, і нагадується, що "14 лютого 1999 року Лазаренко вилетів літаком з України до Греції".

"19 лютого 1999 року він був затриманий на території США службою імміграції та натуралізації США та до 11 червня 2003 року знаходився під арештом. З 12 червня 2003 року Лазаренко рішенням суду звільнений під заставу і на теперішній час перебуває на території США", - додається у постанові.

"Враховуючи, що факт проживання за межами України (більше п'яти років до моменту обрання) встановлено постановою ЦВК, тобто засвідчено офіційним документом, в наявності є підстави для дострокового припинення повноважень депутата Лазаренка", - зазначає суд.

Своїм рішенням суд зобов'язав Дніпропетровський облтервиборчком ухвалити рішення щодо реєстрації депутатом Дніпропетровської облради наступного за черговістю кандидата у депутати у виборчому списку Блоку Лазаренка.

Водночас суд відмовив Філатову у частині вимог позову про визнання неправомірною бездіяльності Дніпропетровської облради.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Оскільки упродовж 30 днів представники Лазаренка апеляцію не подали, це рішення суду 18 серпня 2006 року набуло чинності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування