Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не піде більше в президенти, а допоможе Ющенку

Вівторок, 5 вересня 2006, 15:24

Прем'єр-міністр Віктор Янукович може підтримати на наступних виборах кандидатуру Віктора Ющенка.

Таку думку висловила в інтерв'ю "Столичним новинам" депутат Ганна Герман.

"Янукович підтримає Ющенка на наступних президентських виборах, якщо їхні взаємини будуть розвиватися так, як вони почалися, якщо ніяке оточення не буде "приватизувати" президента, штовхати його тільки до однієї політичної групи, до однієї частини населення", - вважає Герман.

Депутат також висловила сумнів у тому, що Янукович буде брати участь у наступних президентських виборах.

"Розумієте, Віктор Янукович - дуже гарний прем'єр-міністр, він дуже гарний хазяїн країни, це його місце і його роль. Я колись говорила, що гірше за все - сидіти не на своєму місці. Його місце — це місце прем'єра", - сказав Герман.

"Я не думаю, що Віктора Януковича вабить ідея наступних президентських виборів, хоча ніхто з його близького оточення, ні він сам про це не говорив. Але думаю, що його ця перспектива не вабить. Якщо Кабінет міністрів буде мати насправді серйозні повноваження, а прем'єр фактично буде канцлером, я вважаю, що це його роль", - відзначила вона.

При цьому Герман висловилася проти того, щоб наступного президента обирали в парламенті.

На питання, чи ввійде "Наша Україна" до коаліції, Герман відповіла: "Хотіла б у це вірити".

"Але "Наша Україна" зараз просто не знає, що робити. Мені здається, що вона перебуває в стані розброду. Я думаю, що "Нашій Україні" треба серйозно поговорити у вузькому колі і визначити свою позицію: як вони бачать своє майбутнє. Можливо, це буде зроблено на з'їзді", - відзначила депутат.

При цьому вона підкреслила, що зараз "антикризова коаліція — це дисципліна і передбачуваність", і "якби вона залишилася в першому форматі, для Партії регіонів було б краще".

"Але Україна, можливо, від цього не виграла б. Тому ми пішли на створення широкої коаліції. Ми продовжуємо вірити в її заможність і будемо працювати на цей результат", - додала депутат.

На питання, якщо "Наша Україна" погодиться ввійти в широку коаліцію тільки за умови виходу з неї КПУ, чи піде Партія регіонів на такий крок, Герман відповіла, що "Наша Україна" не може диктувати ніяких умов, особливо з огляду на те, скільки голосів у неї в парламенті".

"Вона може тільки об'єднатися з антикризовою коаліцією або перейти в опозицію. Інша справа, якщо в такому випадку якось некомфортно можуть почувати себе комуністи і ухвалити рішення вийти з коаліції. Але диктувати комусь свої умови "Наша Україна" не буде", - заявила депутат.

"Ми поважаємо своїх партнерів. Ми ніколи нікого не здавали. Якщо хтось здає — це не про Партію регіонів", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...