Регіонали хочуть засилати журналістів на виправні роботи

Вівторок, 12 вересня 2006, 16:54

Депутат Верховної Ради Василь Кисельов (фракція Партії регіонів) пропонує парламентові установити кримінальну відповідальність за наклеп.

Про це сказано в законопроекті № 2051 "Про внесення змін у деякі закони України щодо встановлення кримінальної відповідальності за наклеп", повідомляють Українські новини.

Законопроект передбачає встановлення покарання за наклеп у вигляді штрафу в розмірі до 50 неоподаткованих мінімумів або громадських робіт терміном до 200 годин, або виправними роботами терміном до 1 року.

За наклеп у друкованому або іншому вигляі, в анонімному листі, а також розповсюджений особою, раніше засудженою за наклеп, пропонується карати штрафом від 50 до 300 неоподаткованих мінімумів або громадських робіт на термін від 150 до 240 годин, або виправними роботами терміном до 1 року.

За наклеп, пов'язаний з обвинуваченням у здійсненні злочину проти основ національної безпеки України або іншого тяжкого або особливо тяжкого злочину пропонується карати виправними роботами на термін від 1 до 2 років або обмеженням волі терміном до 2 років.

Як повідомляло агентство, кримінальна відповідальність за наклеп була скасована в 2001 році.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News