Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДЕПУТАТИ ВЛАШТУВАЛИ ШОУ І БЛОКУЮТЬ ПРЕЗИДІЮ

Середа, 13 вересня 2006, 12:35

Члени фракції БЮТ заблокували парламентську трибуну і президію під час голосування за прийняття постанови по слідчій комісії ВР щодо розслідування об'єктивності встановлення нових тарифів на газ.

Під час голосування до президії почали збиратися депутати БЮТ і Партії регіонів, між ними почалася сутичка.

Після цього віце-спікер Адам Мартинюк оголосив перерву на 30 хвилин, до 12.50.

Реклама:

"Щойно відбулося шоу, коли опозиція захищала своє право повернути тарифи на газ до обґрунтованих рівнів, для чого хотіли створити тимчасову слідчу комісію, ви бачили, як більшістю, 226 голосами, перебили право опозиції скористатися своїм правом, замінивши керівника слідчої комісії", - заявила на брифінгу у ВР лідер БЮт Юлія Тимошенко.

"Мартинюк порушив усе, що міг, і регламент, і Конституцію. Він зробив усе, щоб нівелювати опозицію в парламенті", - заявила Тимошенко.

"Якщо це стане нормою в парламенті, то можна рахувати, що опозиції в країні немає", - зазначила лідер БЮТ.

ВІДЕО ДНЯ

Вона додала, що "на погоджувальній раді БЮТ наполягатиме на тому, щоб комуніст Адам Мартинюк, який не просто знущався над законами регламенту та зруйнував парламентську роботу, щоб він був відсторонений від права ведення сесій".

"Ми хочемо, щоб була переголосована постанова, бо голосувати за тимчасову слідчу комісію потрібно один раз, не за основу, а потім в цілому, а один раз", - додала Тимошенко.

Водночас вона заявила, що БЮТ "все одно буде користуватися матеріалами, даними, ми все одно оприлюднимо, куди йдуть гроші, які сьогодні збирають з населення за газ, який вище у чотири рази".

"Це ненормально, коли для клану Януковича створюється окремий канал постачання газу для їх корпоративних потреб, коли їм дають пільговий газ", - додала вона.

За словами Тимошенко, "ця влада не збиралася працювати чесно, а збиралася відбивати гроші, затрачені на виборчу кампанію і свою брудну політичну фальсифікацію".

"Вони бачать політику, як великий і рентабельний спосіб заробляння грошей. Ми їм не зручні у парламенті. Бо ми не кишенькова опозиція, як комуністи. Ми не дамо зробити жодного кроку, який не буде відомий суспільству", - додала лідер БЮТ.

Станом на 12.50 депутати фракції БЮТ продовжують блокувати президію парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування