Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ПОХОВАВ МРІЮ ЮЩЕНКА ПРО НАТО В НЕВИЗНАЧЕНОМУ МАЙБУТНЬОМУ

Четвер, 14 вересня 2006, 13:23

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що Україна поки не готова починати виконання Плану дій для здобуття членства в НАТО.

"Приєднання до Плану дій – це питання часу. Сьогодні у суспільстві немає підтримки цього кроку", - сказав Янукович на прес-конференції після засідання комісії Україна-НАТО.

"Треба бути послідовним", - додав Янукович, повідомивши, що за останні два роки підтримка інтеграції в НАТО в Україні знизилася.

"Сьогодні треба значно підсилити інформаційну політику. Як тільки прийде час, ми зробимо наступний крок", - додав Янукович.

Янукович сказав, що влада "повинна переконувати суспільство", і навів приклад: "Ми не повинні протиставляти політику стосунків з НАТО політиці добросусідства з Росією".

"Така політика є комфортною не тільки для уряду, а й для народу", - додав Янукович.

"Ми не повинні робити політику, яка б створювала тупик для Росії у стосунках з ЄС і НАТО і у стосунках НАТО чи ЄС з Росією. Треба, щоб Україна будувала надійний міст", - додав Янукович.

На питання, коли можливе проведення референдуму щодо членства в НАТО, Янукович відповів:

"Це залежатиме від політичних процесів в Україні. Референдум можливий за умови проведення в Україні економічних і соціальних реформ, підвищення рівня життя людей".

При цьому прем’єр сказав, що Україна "починає новий етап у стосунках з НАТО".

"Ми зробили черговий крок, зробили свідомо, відповідально і щиро. І зараз ми починаємо новий етап у стосунках з НАТО. Посилюючи цю співпрацю, ми будемо робити все, щоб ця робота переконала український народ, що цьому немає альтернативи", - зазначив він.

"Для України дуже важливо брати участь у новій системі європейської безпеки, і таку можливість дає інтенсивний діалог з НАТО і співпраця з НАТО", - додав Янукович.

"Сьогодні немає альтернативи тій стратегії, яку обрала Україна у стосунках з НАТО", - додав прем'єр.

Він також повідомив, що Україна "обов’язково" поглиблюватиме співпрацю з НАТО у боротьбі з тероризмом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування