Луценко здасть "Макса Бєшеного" "на розшматування" Росії

Понеділок, 25 вересня 2006, 13:39

Заява російського бізнесмена Максима Курочкіна про підтримку на останніх парламентських виборах Блоку "Народна опозиція" не загрожує Наталії Вітренко юридичною відповідальністю.

Про це у понеділок заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції у Дніпропетровську, повідомляє УНІАН.

При цьому міністр наголосив, що це його особиста думка.

За його словами, він уважно прочитав інтерв'ю Курочкіна у пресі і дійшов до висновку, що інформація російського бізнесмена про підтримку Блоку Вітренко викладена дуже "плавно і підготовлено".

Водночас міністр зауважив, що з політичної і моральної точки зору інтерв'ю Курочкіна є підтвердженням, що під час парламентських виборів в Україні існувала "організована політична група імені Курочкіна під назвою "Блок Наталії Вітренко".

Луценко також повідомив, що МВС України дорозслідувало одну із кримінальних справ, у якій фігурує Курочкін. За словами Луценка, МВС найближчим часом передасть дану кримінальну справу до Генпрокуратури, яка у свою чергу передасть цю справу до Російської Федерації на запит правоохоронних органів Росії.

Як відомо, раніше Курочкін заявив, що партія "Російсько-Український Союз" ("РУСь") була головним фінансистом виборчої кампанії Блоку Наталії Вітренко на минулих парламентських виборах.

На початку квітня 2006 року Луценко заявив про те, що виборча кампанія блоку "Народна опозиція" фінансувалася російським бізнесменом Курочкіним відомим також як "Макс Бєшений".

Тоді цю інформацію спростували і представники Вітренко, і сам бізнесмен. Курочкін був оголошений у розшук українським Інтерполом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування