Янукович пообіцяв розібратися з тарифами

Понеділок, 25 вересня 2006, 17:06

Кабінет міністрів вивчає можливість зниження тарифів на житлово-комунальні послуги, газ, електроенергію для населення.

Про це сказав прем'єр Віктор Янукович на прес-конференції, коментуючи мораторій, встановлений Верховною Радою, на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Ми повинні удосконалити роботу, розібратися з тарифами і обов'язково знизити тарифи до оптимальної межі, і ми це зробимо найближчим часом", - сказав Янукович, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Він відзначив, що ситуація, у зв'язку з введенням мораторію на підвищення тарифів на жилкомпослуги, є досить складною.

Водночас він відзначив, що Кабмін підтримує рішення Верховної Ради в тому значенні, що не можна нескінченно підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги для населення, це не може бути державною політикою стосовно населення.

Янукович пообіцяв, що Кабмін на початку жовтня запропонує рішення щодо впорядкування тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, а також за газ і електроенергію.

Водночас він відзначив, що при формуванні тарифів для населення неможливо ігнорувати підвищення цін на газ на світових ринках, тому що Україна залежить від постачань імпортного газу з Росії.

Він підкреслив, що його уряд із самого початку своєї роботи щодня займається тим, що намагається утримати ціни на імпортний газ до кінця цього року.

Янукович додав, що міністр палива й енергетики Юрій Бойко у понеділок знову відбув у Москву для переговорів з цього питання.

Прем'єр підкреслив важливість утримання цін на імпортний газ цього року на рівні, встановленому з початку року - 95 доларів за тис. куб. м, при цьому відзначивши, що в бюджеті цього року не були враховані додаткові витрати як для підприємств, так і для населення у зв'язку з підвищенням цін на імпортний газ.

Як відомо, Верховна Рада 22 вересня, подолавши вето президента, ввела мораторій на збільшення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, газ, електроенергію, послуги громадського транспорту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News