Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ПОПЕРЕДИВ ЗВАРИЧА ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ

Четвер, 28 вересня 2006, 14:41

Прем'єр Віктор Янукович доручив Мін'юсту та юридичному управлінню Кабінету міністрів знайти правове формулювання у постанові стосовно звільнення п'яти губернаторів.

Під час засідання Кабміну міністр юстиції Роман Зварич зазначив, що ця постанова не є коректною.

"Ця постанова не була предметом правової експертизи Мін'юсту", - сказав Зварич.

Міністр додав, що повноваження призначати та звільняти губернаторів належать президенту Віктору Ющенку, але при цьому уряд робить відповідні подання.

"З тексту постанови не зрозуміло, ми подаємо подання щодо звільнення чи входимо в дискусію з президентом щодо звільнення?", - сказав Зварич.

Коли Янукович відповів, що рекомендація президенту звільнити губернаторів "залишається у постанові, а відповідь ми дамо пізніше", Зварич зазначив: "Таке формулювання мені здається не зовсім коректним, бо воно не вписується у деякі статті Конституції".

У відповідь прем'єр попередив Зварича про звільнення, в разі створення перешкод вимогам уряду підвищити відповідальність керівників органів влади.

"Я попереджаю всіх, в тому числі і вас, Романе Михайловичу, - всі, хто стоять на перешкоді підняття рівня відповідальності за свої обов’язки – я ініціюватиму звільнення, в тому числі і вас", - сказав Янукович.

"Члени уряду від "Нашої України" мають зрозуміти, що ми з вами в делікатних стосунках, тому не грайтеся зі мною", - додав прем'єр.

Він пояснив, що міністри від "Нашої України" перебувають в уряді в рамках домовленостей прем'єра та президента, тоді як "Наша Україна" не вступила в коаліцію.

На це Зварич відповів, що Янукович міг його неправильно зрозуміти, бо він мав на увазі, що постанови уряду мають проходити експертизу Мін'юсту, чого не було в даному випадку.

Після цього Янукович доручив зробити експертний висновок стосовно постанов.

"Питання (відповідальності п’яти губернаторів) не знімається. Можливо, по формі воно буде іншим", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування