Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко вирішив покласти край захопленню заводів і обленерго

Четвер, 9 листопада 2006, 12:50

Член фракції “Наша Україна” Петро Порошенко розробив законопроект, покликаний унеможливити подальший розвиток ситуацій із силовим захопленням суб’єктів господарювання, тобто рейдерством.

За словами Порошенка, відповідний законопроект був розроблений ще у 2005 році і затверджений на засіданні комісії з реформування судової гілки влади, головою якої він як секретар РНБО був на той час.

“Комісія складалася із суддів і всі вони його підтримали”, – сказав Порошенко, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Він також розповів, що на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правосуддя було ухвалено рішення про об’єднання трьох тотожних законопроектів цього напрямку.

“Крім того, ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти його в першому читанні і при підготовці до другого читання визначити в перехідних положеннях, що робити із справами, які на сьогоднішній день вже знаходяться в судах різних інстанцій, та що робити з необхідністю внесення змін до процесуальних кодексів”, – сказав депутат.

За його словами, у корпоративних конфліктах нерідко використовуються позови власників акцій - фізичних осіб, які розглядаються не за місцем розташування акціонерного товариства, а за місцем проживання міноритарного акціонера.

"Ухвали районних чи міських судів у таких корпоративних конфліктах інколи безпосередньо впливають на виконання судових актів господарських судів та на права і законні інтереси окремих учасників судового процесу. Тому згідно з законопроектом, пропонується, аби ухвали судів у корпоративних конфліктах могли бути здійснені лише за місцем реєстрації підприємства, а не, скажімо, за місцем проживання акціонера”, - зазначив Порошенко.

“Ухвалення та набрання чинності зазначеного законопроекту може у стислі терміни, я думаю, протягом двох тижнів, стабілізувати ситуацію з силовим захопленням суб’єктів господарювання та з не правовим використанням судових рішень”, – зазначив Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування