Богатирьова просить "Нашу Україну" не будувати троянського коня

Вівторок, 14 листопада 2006, 10:03

Рішення партії "Наша Україна" про скасування політичної реформи мають коментувати генпрокурор та Міністерство юстиції.

Про це заявила у вівторок з трибуни парламенту керівник антикризової коаліції Раїса Богатирьова.

"Бо це по конституційній суті є закликом до зміни конституційного ладу в Україні, право на що належить виключно народу і не може бути узурповано ніким, навіть таким елітарним гуртом як НСНУ", - зазначила депутат.

Вона також нагадала, що "Наша Україна" голосувала за зміну конституції 8 грудня 2004.

"Не будіть вулики з бджолами, якщо не знаєте як мед брати", - заявила вона.

Богатирьова закликала Верховну Раду негайно ухвалити резолюцію щодо рішення з'їзду НСНУ про перегляд політреформи.

"Ми задля державної стабільності довго бились за широку коаліцію за участю "Нашої України". З’їзд останньої відмовив абсолютній більшості її виборців мати таку стабільність і перейти до діалогу про цінності, що нас об’єднують", - зазначила Богатирьова.

"Відмовив (з’їзд) і президенту, штучно штовхаючи його в трясуче болото політичної кризи. Ющенко як почесний голова НСНУ тепер змушений буде робити все, щоб не опинитись в опозиції як мінімум до половини громадян своєї країни. Президенту треба негайно визначитись, чи може він бути в опозиції до політичної влади, головним елементом якої він є", - додала вона.

"В іншому випадку виникає підозра, що він автоматично накладатиме вето на закони, за які не голосує його партія. Може, досить будувати цього примітивного троянського коня в українській хаті-мазанці", - закликала депутат.

Богатирьова також закликала до відповідальних дій опозиції і запропонувала найближчим часом провести погоджувальну раду за участю президента та секретаря РНБО для вирішення законодавчого забезпечення опозиції.

Також вона заявила, що коаліція і уряд готові до переговорів про неприпустимість "обвального зростання цін на комунальні послуги".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування