Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ТАКИ ХОЧЕ ПЕРЕНЕСТИ ВІЗИТ ЯНУКОВИЧА ДО США

Середа, 29 листопада 2006, 09:47

Прем'єр Віктор Янукович підтверджує, що Міністерство закордонних справ поінформувало посольство США про перенесення його візиту до Америки.

Під час засідання кабміну Янукович зачитав листа з боку МЗС до посольства, де говориться про перенесення візиту.

"Міністерство закордонних справ засвідчує свою повагу посольству США і має честь поінформувати про перенесення запланованого на 3-7 грудня візиту прем’єра України до США. Нові терміни візиту пропонуємо узгодити дипломатичними каналами", - зачитав він.

Водночас Янукович повідомив, що на засіданні координаційної ради коаліції у вівторок були розглянуті проекти директив, які були погоджені та підписані керівниками всіх фракцій коаліції.

Янукович сказав, що проекти директив роздані міністрам, і якщо вони мають свої зауваження, вони можуть їх висловити.

"Зараз я виношу це питання на розгляд. Скажіть, будь ласка, у кого є питання по директивах? Немає? Якщо немає – приймаємо рішення і затверджуємо. Так?" – сказав Янукович, звертаючись до присутніх міністрів.

Оскільки ніхто зауважень не висловив, Янукович демонстративно підписав директиви і наказав відправити їх до секретаріату президента, після чого папку з документами взяв міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов, який вийшов з зали засідання уряду.

"Що стосується вас, Борис Іванович, ми, на жаль, за ці три місяці не знайшли з вами розуміння того, як спільно працювати. Тому сьогодні я підпишу відповідного листа зі своєю думкою, що стосується вашої подальшої роботи, і відправлю його в парламент", - попередив Янукович.

У відповідь Тарасюк взяв слово і сказав:

"Шановний, Вікторе Федоровичу, ви вже направляли такого листа президенту. І відповідь президента відносно мене ви також знаєте".

Тарасюк сказав, що згідно із указом Віктора Ющенка, Кабмін мав до 22 листопада направити до секретаріату президента директиви на затвердження.

Водночас, сказав Тарасюк, Янукович дав окреме розпорядження МЗС 20 листопада готувати проект директив.

Міністерство подало директиви на ім'я Януковича 24 листопада, хоча мало на це сім днів, зазначив Тарасюк.

"Тепер, що стосується того, що ви зараз запропонували. Я вважаю некоректним затвердження директив Кабінетом міністрів", - зазначив він.

"Директиви мають бути затвердженні президентом, і це міститься в указі президента від 13 листопада. Тому я пропоную, щоб Кабінет міністрів не затверджував ці директиви, а погоджував. А затвердити має президент", - відповів Тарасюк Януковичу.

Янукович у свою чергу повідомив, що виніс директиви на розгляд найближчого засідання Кабміну після того, як отримав ці документи.

Янукович також розповів, що попереджав Віктора Ющенка про те, що директиви будуть розглянуті під час чергового засідання уряду, які відбуваються по середах.

Протягом свого вступного слова Янукович також звернувся до Тарасюка:

"Мені прикро про це казати: Я, Борисе Івановичу, вже мав з вами розмову. Я казав, що не може міністерство керувати Кабінетом міністрів. І якщо у вас було питання до прем’єра, ви зобов’язані мене були своєчасно інформувати і поставити до відома, якщо у вас були такі підстави", - зазначив він

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування