Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін’юсту не сподобалось, що Ющенко зазіхнув на деяких заступників міністрів

Четвер, 7 грудня 2006, 17:56

Міністерство юстиції вважає неконституційним введення погодження із президентом призначень першого заступника і заступників міністра внутрішніх справ, оборони й закордонних справ.

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту.

У повідомленні наголошується, що після політреформи вирішення питань діяльності центральних органів виконавчої влади належить до компетенції Кабінету міністрів.

"Кабмін України як вищий орган у системі органів виконавчої влади направляє й координує діяльність міністерств, інших органів виконавчої влади; створює, реорганізовує й ліквідує відповідно до закону міністерства й інші центральні органи виконавчої влади; призначає на посади й звільняє з посад керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу уряду (стаття 116 Конституції України)", - наголошує Мін'юст.

У свою чергу президент, за роз'ясненням Мін'юсту, функціонально менше пов'язаний з органами виконавчої влади, ніж це було до конституційної реформи, і не приймає участі у формуванні складу центральних органів виконавчої влади.

"У зв'язку з цим зазначаємо, що в Конституції немає положень, які б відносили до повноважень президента України погодження кандидатур для призначення на посади перших заступників, заступників міністрів і керівників структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади України", - зазначає Мін'юст.

За повідомленням, видавши указ, президент вийшов за межі своїх конституційних повноважень і перебрав на себе вирішення питань, які стосуються компетенції Кабміну.

У зв'язку з цим Мін'юст вважає за необхідне запропонувати президентові визнати відповідний указ недійсним, утримавшись від виконання його положень.

Як повідомляло агентство, 4 грудня ввів погодження з президентом кандидатур, призначуваних на посади першого заступника й заступника міністрів внутрішніх справ, оборони й закордонних справ.

За указом, із президентом також повинні погоджуватися кандидатури начальника структурного підрозділу МВС головного управління в Криму і його перших заступників, начальника головного управління, управління в областях, Києві й Севастополі та їхніх перших заступників.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування