ЮЩЕНКО НАКЛАВ ВЕТО НА БЮДЖЕТ

Вівторок, 12 грудня 2006, 09:16

Президент Віктор Ющенко наклав вето на закон про держбюджет на 2007 рік і направив його зі своїми пропозиціями назад до парламенту.

"Я вимушений накласти вето на цей закон, я сформував свої пропозиції щодо його доопрацювання і сьогодні в письмовому вигляді направив до українського парламенту", - повідомляє у вівторок прес-служба глави держави.

"Я вірю в те, що в нас із парламентом і урядом є всі можливості доопрацювання цього документу з урахуванням інтересів найбідніших верств населення, позицій, висловлених бізнесом, і вступити у 2007 рік з достойним, чесним і прозорим національним бюджетом", - зазначив президент.

Ющенко висловив задоволення "співпрацею з українським парламентом і урядом" та вдячність народним депутатам та бюджетному комітету за те, що частина його пропозицій були враховані.

"Ті пропозиції, які вносив президент, в цілому майже всі були враховані. І тому сьогодні я підписав відповідний закон про внесення змін і доповнень про оподаткування", - зазначив він.

Водночас, президент висловив побажання "ще раз зробити розрахунки розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати на 2007 рік і пов'язаних з цими показниками видаткових статей Держбюджету-2007, та за їх результатами внести відповідні корективи до цього закону".

"Наступна позиція стосується пункту, яким зупиняється дія закону про податок на додану вартість щодо надання податкового векселя щодо ввезення газу на митну територію України", - зазначив Ющенко.

"Це положення стосується газопостачальних компаній. Зазначене положення закону обумовлене високою ліквідністю постачальників такого товару, існуванням можливості не сплачувати податок живими коштами. Однак чомусь така сама норма не передбачена для групи постачальників із високою ліквідністю, які постачають на українську митну територію нафту", - зауважив президент.

"Хочу відмітити, що в 2006 році ці постачальники сплачують ПДВ грошовими коштами і формують таким чином більше 4 мільярдів надходжень до держбюджету. Я вважав би за доцільне зберегти її і на 2007 рік по цій категорії постачальників нафти і нафтопродуктів", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News