Президент остаточно зачистить СБУ?

Вівторок, 26 грудня 2006, 11:31

Після звільнення указом президента двох заступників глави СБУ Анатолія Мудрова та Івана Герасимовича зі служби піде і Микола Куркін.

Про це у вівторок повідомляє газета "Дело" з посиланням на джерела.

Припускають, що його прізвище не з'явилося в указах про відставку лише тому, що зараз Куркін знаходиться на лікарняному.

"Важче за все президенту буде звільняти Підболячного. Він також не влаштовує секретаріат, але його посада - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю - вимагає узгодження "відставки" профільним комітетом ВР, що може відстояти заступника голови", - пише видання.

Звільнених заступників Мудрова і Герасимовича з інтервалом у рік привів до СБУ екс-глава відомства Ігор Дріжчаний.

За даними видання, подання про звільнення Мудрова потрапило до президента "з кабінету виконуючого обов'язки глави СБУ Валентина Наливайченка, хоча сама ідея про звільнення народилася безпосередньо на Банковій".

"Дело" припускає, що ймовірною причиною відставки Мудрова могло бути "його колишнє місце роботи - Генпрокуратура - до якої в президента зараз особливе ставлення, а також близькі відносини з Дріжчаним, який втратив довіру секретаріату і президента".

Звільнення Івана Герасимовича, який встиг побути заступником голови усього півроку, джерело приписує главі секретаріату Віктору Балозі: "нібито між ними існує конфлікт, крім того, низка ЗМІ вказують на близькість Герасимовича до СДПУ(о)".

Із шести заступників Дріжчаного залишилося тільки двоє - генерал-лейтенанти Валерій Підболячний і Микола Куркін. Наливайченко, що зараз є виконуючим обов'язки глави, швидше за все, піде із СБУ відразу після призначення її нового керівника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування