Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦУШКО ВЛАШТУВАВ ПОЛІТИЧНУ ЧИСТКУ МВС?

Четвер, 18 січня 2007, 09:56

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко запропонував керівникам практично всіх обласних управлінь МВС залишити свої посади за власним бажанням у зв'язку з "політичними проблемами" і "низьким рейтингом їхньої роботи".

Переважна більшість керівників обласних УМВС пропозицію Цушка прийняли, повідомляє Комерсант-Україна.

За інформацією видання, відповідне рішення було прийнято в середу на закритій колегії МВС. У свою чергу в департаменті міністерства у зв'язках із громадськістю стверджують, що "на колегії нікому звільнятися не пропонували".

"Виступали начальники служб, керівники обласних управлінь МВС, але ніякі кадрові питання не обговорювалися", – розповів керівник департаменту Костянтин Стогній.

Тим часом, за інформацією видання, кадрові питання вирішувалися в індивідуальному порядку. Стогній підтвердив, що після засідання колегії міністр внутрішніх справ по одному запрошував до себе в кабінет керівників служб міністерства і начальників обласних УМВС.

У другій половині дня джерела видання стали повідомляти про те, що в особистій бесіді практично всім керівникам УМВС Цушко пропонував звільнитися за власним бажанням.

"Пояснювалося це трьома причинами. По-перше, говорилося про політичну складову, зокрема, про те, що ми люди не з тієї команди", – розповів начальник одного з обласних управлінь МВС.

"По-друге, прямо було сказано, що тим самим керівництво хоче показати неефективність роботи керівників УМВС. І третє, говорилося, що причиною звільнень є дані опитування особового складу міліції в областях", - додав він.

За непідтвердженою інформацією, до вечора середи точно не написали заяви про відхід або не підтвердили своє звільнення лише голови Черкаського обласного УМВС Микола Каплій і начальник Київського міськуправління внутрішніх справ Віталій Ярема.

Також не дав згоди піти з посади начальник Львівського УМВС Віталій Максимов, якому було запропоновано залишити регіон і очолити УМВС Закарпаття. Його відставка аргументувалася тим, що "необхідно замінити начальника закарпатської міліції".

Видання відзначає, що це повністю відповідає раніше отриманій від джерела в МВС інформації про те, що після відставки Юрія Луценка між секретаріатом президента і новим керівництвом МВС була домовленість про те, що Максимов продовжить працювати начальником облуправління міліції "або у Львівській області, або в будь-якому іншому регіоні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування