Рудьковський стверджує, що його дискредитують ті, що "разом клепали гроші"

Понеділок, 22 січня 2007, 13:26

Міністр транспорту Микола Рудьковський розцінює інформацію про завдання ним шкоди нацбезпеці України як частину спланованої роботи щодо його дискредитації.

"Те що зараз піднімається навколо приїзду (колишнього віце-прем’єра країни) Худайберди Оразова і (екс-посла Туркменистану в Туреччині) Нурмухаммеда Ханамова, і спроба прив’язати їх приїзд до міністра транспорту я розцінюю як складову спланованої роботи проти міністра транспорту", - заявив Рудьковський на прес-конференції.

Він пред’явив журналістам велику папку, в якій, за його словами, зібрано всі публікації, створених "якимось центром чи кількома центрами" для дискредитації його як міністра.

Наприклад, такими Рудьковський вважає статті про те, що він хоче танцювати на телебаченні, про те що міністр віддає перевагу бізнесу, аніж державним справам тощо.

Разом з цим скандал з прибуттям в Україну туркменських опозиціонерів, на думку Рудьковського, пов’язаний з призупинення приватизації 146 об'єктів міністерства, на що вже було отримано попередній дозвіл.

"Якщо ти зупиняєш 146 об'єктів до приватизації, які вони зарядили, а зараз повтікали в адміністрацію президента; якщо ти перевіряєш, здійснюєш фінансові перевірки, а ці люди з тобою разом клепали гроші, якщо термінали, які оцінюються в 120-150 мільйонів, хочеш повернути у держвласність, то звичайно потрібно сконцентруватися на міністрі і знищувати його образ в очах людей", - сказав Рудьковський.

Коментуючи ситуацію з перебуванням в Україні Оразова і Ханамова, Рудьковський заявив, що не спілкувався з ними в офіційній обстановці, хоча і раніше знав цих людей "як порядних професіоналів".

"Я сказав, що є такі люди, і спитав, чи можна було б прискорити їм видачу віз. Усе інше – це справа відповідних служб", - пояснив міністр.

За словами Рудьковського, вони самостійно прилетіли до України, а він лише як приватна особа звернувся до відповідних органів з проханням пришвидшити видачу їм віз.

До того ж, на думку міністра, ці люди не могли перебувати у міжнародному розшуку, як писало "Дзеркало тижня", оскільки тоді б могли виникнути питання в СБУ та МЗС.

Водночас Рудьковський повідомив, що СБУ вже звернулася до нього після публікації з низкою питань, на які він дав "вичерпні відповіді".

Він також спростував тезу, що під час розмови з послами він говорив про те, що рішення про прибуття цих осіб, ухвалювалося керівництвом держави.

"Посилатися на когось я не міг, тому що ніхто з людей, які могли дати доручення щодо приїзду цих людей, зі мною не спілкувався", - запевнив Рудьковський.

Він також заявив, що за його інформацією прем’єр не підписував розпорядження про проведення службового розслідування щодо цього інциденту.

"Я постійно спілкуюсь з прем’єром і віце-прем'єрами, і ця тема не була предметом нашої розмови", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...