Гриценко підозрює Мороза в лобіюванні інтересів свого міністра

Четвер, 25 січня 2007, 12:25

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що слова голови Верховної Ради Олександра Мороза про необхідність передачі майна Одеського інституту сухопутних військ Міністерству освіти і науки є некомпетентними.

Про це міністр сказав журналістам у літаку, направляючись з робочою поїздкою в Севастополь, повідомляє УНІАН.

"Такі заяви Мороза є абсолютно безпідставними, некомпетентними й образливими. Такими заявами голова ВР фактично засвідчує нерозуміння розподілу повноважень між гілками влади", - сказав Гриценко.

Він зауважив, що не Верховна Рада, а Кабмін спільно з місцевою владою Одеси будуть вирішувати майнові питання Одеського інституту сухопутних військ.

Міністр також наголосив, що Морозу має бути відомо, що рішення про переведення інституту до Львова було всебічно вивчено, продумано і підтримано урядами Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова і Віктора Януковича, а також затверджене РНБО і особисто президентом.

Також, за словами Гриценка, при підготовці проекту рішення, було проведено дві колегії Міноборони, де було враховано скорочення чисельності сухопутних військ, вивчена матеріальна база, потенціали викладацького складу та вартість утримання двох інститутів (одеського і львівського), розміщення полігонів та інше.

"Стверджувати, що в основі рішення було не поліпшення якості підготовки офіцерів, а чиїсь претензії на землю в Одесі, абсолютно безпідставні", - наголосив він, і додав: "Це рішення правильне і виважене".

Гриценко запевнив, що ні Міноборони, ні Генштаб не мають претензій до земель в Одесі, а рішення про їх використання не може одноосібно ухвалювати Мороз.

"Можливо, таким чином, спікер хоче пролобіювати інтереси одного з міністрів, який є членом Соцпартії, але цього не буде", - сказав Гриценко.

За його словами, передати все майно Міносвіти означає практично перекреслити будь-які перспективи офіцерів Одеського гарнізону на отримання житла.

Гриценко повідомив про плани, що частина майна і територій інституту залишиться у Міноборони, а частина буде передана місцевій владі, за що Міноборони отримає житло.

24 січня, перебуваючи в Одесі, Мороз повідомив, що надіслав Кабміну лист із проханням захистити інтереси держави при розподілі будівель і споруд Одеського інституту Сухопутних військ. При цьому він висловив сподівання, що це майно буде передане Міністерству освіти та науки.

Як відомо, Соцпартія в уряді представлена міністром освіти та науки Станіславом Ніколаєнком, міністром транспорту й зв’язку Миколою Рудьковським і міністром внутрішніх справ Василем Цушком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування