МОРОЗ ПОГРОЖУЄ ОПРИЛЮДНИТИ ЗАКОН ПРО ЯНУКОВИЧА ЗАВТРА

Четвер, 25 січня 2007, 20:26

Закон Про Кабмін опублікують в п'ятницю, якщо спікер парламенту Олександр Мороз та президент Віктор Ющенко не досягнуть компромісу.

Про це Мороз заявив в інтерв’ю Радіо "Свобода" ввечері в четвер.

"Я думаю, що завтра, не пізніше. Бо мова йде ось про що. Мені підписувати вже нічого не треба", - сказав він, відповідаючи на питання, коли може бути оприлюднений закон.

"Я підписав закон 27 грудня. І коли абсолютно безглузде рішення суду ми отримали, то в мене виникає питання, чи судді деякі читають Конституцію як закон прямої дії?" – спитав Мороз.

"Там немає необхідності ще щось підписувати. Закон вже підписаний, просто він обнародується за моїм підписом", - підкреслив спікер.

"Закон прийнятий, подолано вето президента (12 січня ), пройшло 10 днів, він (президент) має його підписати", - підкреслив Мороз.

При цьому він відзначив, що в президента є право, як підписати цей закон, так і не робити цього, однак спікер не може не оприлюднити даний закон після того, як вето президента подолав парламент, тому що така норма є в Конституції.

Мороз також підкреслив, що президент Віктор Ющенко сумнівається в необхідності підписання цього закону тому, що "так його зорієнтували його фахівці". "Серед них є ті, хто налаштовані на організацію інтриг", - вважає він.

Спікер повідомив, що вже провів кілька бесід з Ющенком. За словами Мороза, деякі статті закону про Кабмін "не прописані буквально так, як у Конституції".

Зокрема, це стосується статті закону, що обумовлює порядок призначення прем'єра.

Відповідно до закону про Кабінет міністрів, якщо президент України не вносить у 15-денний термін кандидатуру на посаду прем'єра, подану йому від парламентської коаліції, тоді коаліція сама вносить кандидатуру і розглядає її в парламенті. Мороз відзначив, що в Конституції немає безпосередньо такої норми.

Разом з тим, він підкреслив, що ця норма може бути попередженням для президента, однак "вона ніколи не буде використовуватися". "Але якщо це турбує президента, ми знімемо цю норму", - відзначив спікер.

"Українська правда", "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування