Тарута заявляє, що їх душили, щоб змусити продати заводи

Четвер, 1 лютого 2007, 16:46

Керівник "Індустріального союзу Донбасу" Сергій Тарута заперечує, що його партнер Віталій Гайдук на посаді секретаря Радбезу лобіює інтереси компанії.

"Ніхто нас не може звинуватити в тому, що пан Гайдук лобіює приватні інтереси", - сказав Тарута на прес-конференції в Києві.

"Проти Гайдука є певна PR-кампанія, але його ставлення до діяльності, якою він займається – сугубо державне", - додав Тарута.

Він повідомив, що під час роботи Гайдука віце-прем'єром ІСД відмовилася від узбецького газу, щоб не було звинувачень на адресу корпорації. "При тому, що ми акціонери узбецького "Газпрому", - додав Тарута.

Тарута також сказав, що підтримує ідею призначення Олександра Чалого міністром закордонних справ.

"Чалий – супер! Він завжди відстоював державну позицію, не звертаючи увагу на те, хто начальник", - сказав Тарута. Як відомо, раніше Чалий був віце-президентом консорціуму "Індустріальна група", пов'язаного з ІСД.

На питання, чи не шкодує він, що зробив ставку на президента, який втрачає повноваження, Тарута відповів: "Я перший, хто підтримає уряд, якщо вони будуть думати про розвиток країни".

Тарута повідомив, що кілька разів звертався до Кабінету міністрів з приводу "картельної змови" власників гірничо-збагачувальних комбінатів "Смарт-групп" і "Приват", однак "ніхто не втрутився".

За його словами, завищена ціна на руду була встановлена з тим, "щоб створити труднощі і змусити ІСД продати металургійні підприємства".

У підсумку ІСД був змушений завозити залізорудний концентрат з Бразилії.

"Ми не розкладаємо яйця по різних кошиках, тому що ми абсолютно захищені тим, що наш західний бізнес не менше, ніж українські підприємства", - сказав Тарута.

Тарута також сказав, що ІСД поки не збирається виходити на ІРО (первинне розміщення акцій). "Поки в нас таких планів немає, тому що на нас висить величезний кредитний портфель", - сказав Тарута.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування