НТН не каратиме журналіста, який "продав" факти цензури

Четвер, 1 лютого 2007, 17:44

Керівництво каналу НТН не збирається застосовувати жодних санкцій до журналіста Тараса Ратушного, який опублікував у "Українській правді" статтю "Збій у матриці" про факти цензури на телеканалі.

"Ми не будемо ніяк реагувати на цю статтю", – сказав "Телекритиці" гендиректор НТН Олександр Ілляшенко.

"Єдине – Ірина (Міліневська, шеф-редактор НТН) зробить "розбір польотів". Тому що стаття була, докори в ній були, і треба сідати й розбиратися", - додав він.

У своїй статті Ратушний виклав власне бачення ситуації з редакційною політикою, яка, на його думку, почала змінюватись із призначенням шеф-редактором Ірини Міліневської, у минулому – випускового редактора новин каналу "Інтер".

У свою чергу, Міліневська заявляє, що текст Ратушного містив звинувачення, не підтверджені документами і коментарями людей, про яких ішлося в сюжеті.

"На моє прохання показати мені якісь офіційні документи, які підтверджують ці звинувачення, Тарас сказав, що вони будуть пізніше; це саме стосувалось і синхронів. Дійсно, синхрони привезли. Але тільки два", - заявляє Міліневська.

За її словами, основні вимоги до журналіста зводилися до дотримання професійних стандартів, згідно з якими "будь-яке звинувачення має бути підкріплено офіційними доказами".

"Журналіст не має права все брати на себе. Це не суд. Новини – це не програма про плітки і чутки. Це нормальні вимоги до будь-якого сюжету, тож казати про цензуру смішно", - наголосила Міліневська.

Сам Ратушний вважає, що публікація на "Українській правді" принесла користь хоча б тому, що він зміг донести до читачів інформацію, яку йому не дали оприлюднити в сюжеті.

"У кожного журналіста є вибір: чи погодитися з тим, що цей сюжет не вийде або тема не матиме продовження, чи намагатися це змінити. Є дуже багато нюансів, які зводяться не до професіоналізму чи актуальності теми", – зазначив Ратушний, додавши, що Міліневська сама порекомендувала "викласти всі претензії у власній газеті або Інтернет-виданні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...