Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" готується провалити Томенка?

Четвер, 8 лютого 2007, 12:30

Фракція "Наша Україна" не домовлялася з Блоком Юлії Тимошенко про підтримку Миколи Томенка на посаду віце-спікера Верховної Ради.

Про це заявив член фракції "Наша Україна" Павло Жебрівський.

"Частина фракції навіть не була поставлена до відома про винесення кандидатури Томенка", - сказав депутат.

Він нагадав, що між БЮТ і "Нашою Україною" існує домовленість про погодження кандидатур, однак, за його словами, очевидно, БЮТ ще кілька днів тому домовився з Партією регіонів про Томенка.

"Тому стосовно голосування за Томенка у нас буде вільне голосування. Половина фракції вважає, що з БЮТ про щось ще можна домовлятися, а половина – що почалося кіно "Свадьба в Малиновке" – "Это мне, это мне, это еще раз мне", - додав Жебрівський.

У свою чергу інший член "Нашої України" Борис Беспалий зазначив, що питання щодо призначення Томенка окремо обговорювалося на спеціально скликаному засіданні фракції, оскільки питання про висунення Томенка виникло цілком несподівано.

"Це питання Юлія Володимирівна, мабуть, узгодила з антикризовою коаліцією та головою Верховної Ради, тому воно виникло", - припустив депутат.

На думку Беспалого, така ситуація порушує нещодавно досягнуті домовленості між БЮТ та "Нашою Україною" про співпрацю у парламенті, оскільки там прописано узгодження кадрових питань.

"Фракція розглянула і прийняла рішення, що оскільки голосування не було узгоджено з нами, а узгоджено навпаки з Януковичем, ми висловили здивування з цього приводу і фракція буде брати участь у голосуванні. А як визначаться депутати по непогодженій кандидатурі – такого рішення не приймалося", - додав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування