Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За смерть попередника Ахметова дали довічний термін

Понеділок, 12 лютого 2007, 13:25

Донецький Апеляційний суд присудив В'ячеслава Синенка, обвинувачуваного у співучасті в убивстві президента ФК "Шахтар" Ахатя Брагіна, до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Крім того, суд ухвалив, що підсудний повинен виплатити по 50 тисяч гривень родинам загиблих від вибуху на стадіоні "Шахтар" у 1995 році, повідомляє "Остров".  

Перед винесенням вироку екс-майор міліції Синенко заявив: "Мафія має завжди вигравати. Як може програти Васильєв (екс-прокурор Донецької області і екс-генпрокурор), Волощук (один з екс-керівників УВС Донецької області), Ахметов?".

На питання, чи пов'язує він прізвища цих людей напряму з результатом своєї справи, Синенко відповів: "Звичайно. Це тільки їхнє... Ну як вони по-іншому можуть вчинити? Їм потрібно тільки, що я винен".

"Звичайно, розстріляти не вдалося у 98-му році, намагалися розстріляти, не вдалося. Поки працював, не чіпали, пішов на пенсію – спробували розстріляти, але така була воля Божа – залишився живий...", - додав він.

Синенко також сказав, що в Донецьку мафія завжди правила бал, і "зараз це коїться", а Донецьк – це "Чикаго наш український, як тут інакше може бути".

Засуджений також заявив, що виїхав у Грецію "тільки тому, що мене вже один раз розстрілювали". "Не вдалося розстріляти, тепер от вони вирішили дати довічне ув'язнення. Щоб ніхто не смикався ніколи", - додав він.

Після оголошення вироку Синенко зааплодував і викрикнув: "Мафія перемогла. Осоян (що головував на процесі) - ти злочинець справжній! Мені все зрозуміло, усе!".

"Мафія в нас непереможна! Усе перекручено. Ех, Осоян, де ваша совість... Крім вашого суду ще є суд Божий!", - кричав засуджений.

Колишньому товаришу по службі, що виходив із залу після завершення оголошення вироку Синенко викрикнув: "Передай усім, я вішатися і різатися не буду! Вони мене все одно вб'ють, приходьте на похорон".

Як відомо, після загибелі Брагіна клуб "Шахтар" очолив Ринат Ахметов, якого також хотіли викликати в суд для дачі свідчень.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування