Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович уже зв'язує Ющенка по руках і ногах

Середа, 14 лютого 2007, 09:57

Парламентська коаліція має намір оскаржити в Конституційному Суді 10% указів президента Віктора Ющенка, виданих з моменту призначення Віктора Януковича на посаду прем'єра.

Про це заявила перший заступник міністра Кабінету міністрів Олена Лукаш, пишуть "Экономические известия".

На її думку, десята частина президентських указів не відповідає Конституції.

Зараз, за словами Лукаш, вивченням цього питання займається спеціальна парламентська комісія з вивчення дотримання Конституції і законів у нормотворчій і правозастосувальній діяльності державних органів, посадових осіб, суб'єктів владних повноважень, створена 12 січня.

За словами голови комісії члена Партії регіонів Василя Хари, з указів президента розгляду підлягають тільки видані після обрання Януковича на посаду прем'єра. "У противному разі можна потонути в документах", - сказав він.

Як пише газета, посилаючись на власні джерела, зараз комісія розглядає низку указів Ющенка, за якими секретаріат Кабміну надав юридичні висновки.

За даними видання, особливу увагу чиновники Кабміну приділили указам президента про адміністрування ПДВ, про продовження виконання Борисом Тарасюком обов'язків міністра закордонних справ, про перелік посад, кандидатури на які узгоджуються з президентом, про підготовку і внесення проектів актів президента і т.д.

Відповідно до висновків Кабміну, жоден з цих указів не відповідає Конституції і чинному законодавству, а також обмежують законні права уряду.

Радник президента Микола Полудьонний, ознайомившись з вищезгаданим пакетом документів, припустив, що коаліція має намір у такий спосіб сформувати масштабний пакет подань до Конституційного Суду.

Водночас джерело газети, близьке до КС, зазначило, що суд "буде завалений розбором цих подань, якщо вони будуть подані як невідкладні, і не швидко добереться до політреформи і закону про Кабмін".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування