Янукович зібрався в президенти?

Неділя, 25 лютого 2007, 15:46

Прем'єр Віктор Янукович не виключає, що висуне свою кандидатуру на наступних президентських виборах.

"Однозначно, Партія регіонів буде висувати свого кандидата. А кого вона висуне, не важко буде здогадатися - політика, у якого рейтинг буде відповідати на той період часу", - сказав він в інтерв'ю каналу ICTV.

Янукович також допускає можливість проведення наступних виборів президента у Верховній Раді.

"Вибори в 2009 році, чи будуть вони всенародними або будуть у парламенті, і той і інший варіанти можливі. По якому сценарію піде Україна, піде розвиток політичної системи, зараз важко сказати", - відзначив прем'єр.

"Можу припустити, що багато в чому це буде залежати від позиції президента й опозиції. Ці дві політичні сили - "Наша Україна" і БЮТ - вони будуть визначати, по великому рахунку, бути цьому чи не бути (виборам президента в парламенті)", - сказав він.

Янукович підкреслив, що парламентська коаліція при вирішенні цього питання буде виходити з необхідності збереження стабільності в країні. "Якщо наше рішення не буде дестабілізувати ситуацію, ми на це підемо. Якщо воно буде дестабілізувати ситуацію, ми на це не підемо", - сказав прем'єр.

Він відзначив, що, якщо, наприклад, рішення буде йти проти волі президента Віктора Ющенка, це стане дестабілізуючим фактором і коаліція на це не піде. "Якщо президент із цим погодиться і вважатиме, що потрібно змінити форму обрання президента, можливо і термін збільшити, тоді це питання можливе, воно буде обговорюватися в коаліції і, можливо, це рішення буде прийняте", - сказав Янукович.

Разом з тим, він допустив можливість домовленостей парламентської коаліції з опозицією з питання про вибори президента у випадку, якщо діючий глава держави стане "дестабілізуючим фактором у країні".

"Візьмемо інший варіант, наприклад, президент стане дестабілізуючим фактором у країні і почне блокувати роботу уряду, парламенту своїми діями. У цій ситуації можливий інший варіант - об'єднання коаліції з опозицією", - сказав Янукович. При цьому він відзначив, що на нинішньому етапі такий варіант розвитку подій "коаліція відкидає".

Янукович відзначив, що сам особисто, а також Партія регіонів та її фракція "категорично проти" дострокових виборів президента. "Це дестабілізує ситуацію в країні і не принесе ніякої користі суспільству", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що на нинішньому етапі в парламентської коаліції й уряду "немає серйозних претензій до президента", а "все, що відбувається між президентом і урядом є наслідком перерозподілу повноважень". При цьому прем'єр підкреслив, що в цьому питанні зацікавлений "не стільки Ющенко, скільки його оточення".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...