Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попереднику Порошенка висловили недовіру

Понеділок, 26 лютого 2007, 11:10

Колишній голова Ради Національного банку Валерій Геєць має намір вийти зі складу Ради Нацбанку.

Про це він заявив газеті "Экономические известия".

На питання, чи має намір він залишитися у складі Ради, Геєць відповів, що, швидше за все, залишить її. "Мені висловлено недовіру, це означає, що я не справився зі своєю роботою", - сказав він.

"Що мені тепер там робити? Я вважаю, що не повинен тепер працювати в Раді. У мене роботи вистачає і в Академії наук", - додав екс-голова.

Геєць є директором Інституту економічного прогнозування НАН України.

Як повідомлялося, 23 лютого 2007 року головою Ради Національного банку України обраний голова Комітету Верховної Ради з фінансів і банківської діяльності Петро Порошенко.

Як розповів Геєць: "На засідання ради НБУ прийшли представники коаліції і запропонували змінити голову. Висунули кандидатуру Петра Порошенка і мою. А я свою кандидатуру зразу ж зняв. На цьому справа і закінчилося. Члени ради голосували за Порошенка, а я залишив зал - раз мені висловлено недовіру".

При цьому він уточнив, що з ним питання про відставку не обговорювалося.

Згідно із законом про Нацбанк, Рада НБУ є керівним органом, до якого входять голова НБУ, а також по сім представників від президента України і Верховної Ради.

За квотою ВР до Ради входять Порошенко, Михайло Гончаров, Василь Горбаль, Сергій Клюєв, Борис Колесников, Ігор Прасолов і Юлія Тимошенко. За квотою президента – Геєць, Анатолій Даниленко, Микола Оніщук, Петро Саблук, Анатолій Федоренко, Геннадій Шемушенко і Арсеній Яценюк.

Порошенко з липня 1999 по 2004 рік обіймав посаду заступника голови Ради НБУ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування