Ющенко наїхав на міністрів за джакузі, фонтани і басейни

Вівторок, 27 лютого 2007, 13:28

Президент Віктор Ющенко вважає, що уряд не справляється з проблемами житлово-комунального господарства і тарифів.

Такий висновок можна зробити зі слів Ющенка, сказаних на прес-конференції у Дніпропетровську у вівторок.

"У галузі комунального господарства українська влада має глибоку системну кризу і має досить безпорадні дії", - сказав він.

"У темі тарифів уряд повинен прийти до чесної відповіді, яка б базувалася на зміні ідеології підходу до соціальних компенсацій в цьому питанні", - додав президент.

Ющенко також згадав, що під час останнього засідання РНБО, "коли вже журналістів не було в залі, а сиділи міністри, представники різних відомств", він звернувся до них "з одним риторичним питанням - чому ця громада, яка сидить за круглим столом РНБО, по пільговій ціні отримує воду, газ, тепло, електроенергію".

"Ми ж говоримо про бідних людей, що їм не вистачає!", - обурився Ющенко.

"Максимум споживає не бідна родина, де 3-4 члени сім’ї і один туалет. Максимум послуг і компенсацій отримує заможна людина, у якої 3 душеві, 3 ванни, 3 туалети, джакузі, а в когось, можливо, басейн чи фонтан. Вони несуть основу споживання, вони повинні нести і основу повноцінної сплати", - додав він.

На думку президента, політику пільгових цін потрібно замінити на політику адресних прямих соціальних дотацій.

"Уряд повинен поставити дуже чітке завдання перед соціальною службою – кожен тиждень держава повинна знати, за якою адресою живе людина або родина, яка потребує компенсації", - сказав він.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування