Янукович в Німеччині не захотів "прати брудну білизну" Тимошенко

Середа, 28 лютого 2007, 18:38

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що з повагою ставить до президента Віктора Ющенка і виступає за те, щоб у нього були вагомі повноваження.

"Я з глибокою повагою ставлюся до Віктора Ющенка", - сказав Янукович, виступаючи на конференції у Берліні.

Він визнав, що "посада президента є найвищою в Україні і вона є вкрай необхідною на нинішньому етапі суспільного розвитку з вагомими повноваженнями, з високим авторитетом на міжнародній арені".

При цьому Янукович сказав, що після політреформи "в законодавстві є прогалини, які потребують тлумачення".

"Звідси чисельні та зайві непорозуміння. Я переконаний, що найближчим часом нам вдасться знайти цивілізовану розв’язку. Значну роль має відіграти Конституційний Суд", - сказав він.

У своєму виступі прем’єр також піддав критиці опозицію.

"Іншою запорукою демократичного розвитку є наявність сильної, енергійної, а інколи, як на мою думку, через край, опозиції", - сказав він.

"Я не хотів би, як кажуть, прати брудну білизну, перебуваючи закордоном, але деякі новації опозиції виходять за межу не тільки цивілізованої поведінки, але й здорового глузду", - додав Янукович.

Він пояснив, що має на увазі "знеструмлення Верховної Ради в прямому сенсі цього слова".

"Не можна декларувати відданість європейським цінностям на словах і брутально нехтувати ними на справах", - сказав Янукович.

Він також зазначив, що зараз в Україні "немає жодних підстав для проведення дострокових виборів".

Крім того, Янукович застеріг від спроби скасування політреформи. "Ревізія Конституції несе багато загроз і вона є небезпечною", - сказав він.

У своєму виступі прем’єр також підкреслив важливість партнерських стосунків з Росією.

Торкаючись теми інтеграції в НАТО, він сказав: "Питання членства в НАТО має вирішуватися відповідно до сформованої громадської думки, яка чітко і однозначно має бути висловлена на Всеукраїнському референдумі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування