Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі підправили Ощадбанк

Субота, 17 березня 2007, 17:53

Уряд оновив своє представництво в наглядовій раді ВАТ "Державний ощадний банк України" і відкорегував його склад.

Відповідні рішення закріплені постановами уряду від 14 березня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до постанови щодо змін у складі НР, до вищого органу управління Ощадбанку призначені Людмила Арнаутова (заступник керівника служби - керівника групи радників віце-прем'єра), Сергій Бельчик (заступник глави Головного контрольно-ревізійного управління), Юрій Зоц (заступник глави Держказначейства), Андрій Кравець, Сергій Рибак (обидва – заступники міністра фінансів).

Іншою постановою уряду до статуту Ощадбанку вносяться зміни, що відображують положення оновленого закону про банки: передбачається, зокрема, що парламент, президент і уряд можуть припинити повноваження своїх представників у НР Ощадбанку не раніше, ніж через рік після призначення.

Раніше повідомлялося, що в лютому уряд призначив членами НР Ощадбанку Петра Андрєєва (глава Головного контрольно-ревізійного управління), Ю.Зоца, А.Кравця, С.Рибака і Сергія Титенка (глава Національної комісії регулювання електроенергетики).

Разом з тим, президент своїм указом у березні призупинив дію цієї постанови Кабінету міністрів і звернувся до Конституційного суду з поданням щодо відповідності Основному закону положень закону, на основі якого була прийнято дана постанова.

Мова йде про прийняті парламентом у грудні-2006 виправлення до закону про банки, відповідно до яких НР держбанків формують уряд, парламент і президент (по 5 членів), тоді як раніше - парламент і президент (по 7 членів). Глава держави вважає, що призначення НР держбанків у такій пропорції обмежує його можливості в сфері захисту національної безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування