Під Києвом знайшли труп охоронця Макса Бєшенного

Понеділок, 19 березня 2007, 15:47

У п'ятницю ввечері на Обухівській трасі в Київській області був виявлений автомобіль Toyota Landcruiser з безліччю кульових отворів і трьома трупами.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", один із загиблих – колишній начальник охорони російського підприємця Максима Курочкіна Андрій Харчишен.

Двоє інших, за інформацією МВС, виявилися уродженцями Дніпропетровська, що мають громадянство Росії.

На даний момент, слідство вважає, що вбивство було замовним, ретельно організованим і спланованим так, щоб у жертв не було жодного шансу вижити.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Миколи Куп'янського, прибулого на місце події, Toyota Landcruiser на трасі "передньою частиною уперлась у мікроавтобус "Соболь", який перекрив їй рух", а тіла в джипі були "зрешечені кулями".

Прокурор Київської області Юрій Гайсинський повідомив, що було знайдено близько 60 гільз. "Я за свою практику такої кількості пострілів не зустрічав. Для вбивства навіть трьох чоловік це занадто", - сказав він.

За словами Куп'янського, однією з версій є вбивство, пов'язане з конфліктом навколо дніпропетровського ринку "Озерка", тому що один із убитих "затримувався співробітниками міліції під час спроби силового захоплення ринку".

Також слідство зіставляє подію з убивством 16 грудня 2006 року директора ринку Володимира Воробйова.

Джерело видання у Дніпропетровській облраді відзначає, що після арешту Курочкін передав Харчишену і Воробйову право розпоряджатися своїми фінансовими коштами на території України і Росії. Також вони брали участь в угоді по передачу акцій ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок" представнику групи "Приват" Геннадію Корбану.

За словами ж Корбана, передбачуваний зв'язок між убивством Андрія Харчишена і конфліктом навколо "Озерки" – це "повна дурість", тому що конфлікт "давно вичерпано".

Як відомо, 1 листопада 2006 року депутати Дніпропетровської обласної та міськрад заявили, що дніпропетровська міліція "незаконно утримує в ізоляторі громадянина Росії Андрія Харчишена", затриманого під час спроби захоплення "Озерки" 30 жовтня.

22 грудня 2006 року представники ДКП "Центральний ринок" і ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок" заявили, що господарський конфлікт навколо "Озерки" вирішено, а домовленості зацікавлених сторін оформляються юридично.

Уродженець Дніпродзержинська Андрій Харчишен наприкінці 1990-х переїхав у Москву, де працював у комерційних структурах, контрольованих Курочкіним.

Сам Курочкін тепер утримується в київському СІЗО за підозрою у вимаганні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування