Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд зробив Луценка вільною людиною

Середа, 21 березня 2007, 12:59

Екс-міністр внутрішніх справ, лідер громадського руху "Народна самооборона" Юрій Луценко заявляє, що Генпрокуратура припинила розслідування по кримінальній справі проти нього.

Про це він заявив журналістам після допиту в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури, повідомляє Обком із посиланням на "Українські новини".

"Будь-які слідчі дії по надуманій і політично мотивованій справі проти Луценка припинені. Так що я вийшов з головного слідчого управління і зараз є знову вільною людиною", – сказав він.

Лідер "Народної самооборони" додав, що йде до секретаріату президента.

У свою чергу адвокат Луценка Юрій Мартиненко повідомив, що досудове слідство Генпрокуратури у кримінальній справі проти лідера "Народної самооборони" призупинив Подільський райсуд Києва до з'ясування законності порушення відповідної справи.

За його словами, у вівторок до Подільського райсуду Києва було подано скаргу на постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти Луценка. У зв'язку з цим суд відкрив провадження за цією скаргою і призупинив слідство.

Як відомо, зранку 20 березня співробітники прокуратури в рамках розслідування кримінальної справи проти Луценка здійснили обшук у його квартирі в Печерському районі.

У середу, 21 березня зранку Луценко пішов на допит у Головне слідче управління Генпрокуратури.

21 березня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Луценка по частині 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) і частини 1 статті 263 (носіння, збереження, придбання, передача і збут зброї без дозволу).

Луценко підозрюється в незаконній видачі 51 одиниці зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування