На людей Клюєва подали в прокуратуру

Вівторок, 27 березня 2007, 11:30

Олександр Морозов подав позов до Печерського райсуду Києва про визнання недійсними рішень Наглядової ради "Ощадбанку", якими, зокрема, його було звільнено з посади голови правління банку.

Наслідком задоволення позову може бути визнання рішень Наглядової ради недійсними з моменту ухвалення, йдеться у повідомленні прес-служби Морозова.

"Ухвалення судом вказаного рішення, у свою чергу, буде підставою для визнання недійсними угод, укладених від імені ВАТ "Ощадбанк” посадовими особами, повноваження яких ґрунтуються на вказаних незаконних рішеннях Наглядової ради банку, а також особами, яких уповноважили незаконно призначений голова правління та його перший заступник", - заявляє Морозов.

Крім того, він подав заяву до Генеральної прокуратури про злочин, який міститься у діях членів наглядової ради "Ощадбанку", які брали участь в засіданні наглядової ради банку 19 березня 2007 року, коли було ухвалено рішення про зняття його з посади.

На думку Морозова, у діях членів наглядової ради присутні ознаки складу злочину, передбаченого ст.382 Кримінального кодексу України (умисне невиконання судового рішення), а також ст.366 (службове підроблення).

Як відомо, на засіданні наглядової ради "Ощадбанку” 16-19 березня 2007 року були ухвалені рішення щодо звільнення Морозова та першого заступника голови правління Артема Єршова, а також призначено на посаду голови правління Анатолія Гулея та на посаду першого заступника Романа Магуту.

Морозов заявляє, що це відбулося всупереч ухвалі Печерського райсуду, якою було заборонено проводити засідання.

У своєму інтерв'ю "Українській правді" Морозов натякав, що до його повалення причетні брати Клюєви, Арсеній Яценюк та Юлія Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування