Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов влаштував на Майдані голосування

Субота, 31 березня 2007, 20:01

Об’єднана опозиція прийняла резолюцію, в якій закликала президента Віктора Ющенка негайно розпустити Верховну Раду.

Текст резолюції зачитав зі сцени на Майдані Незалежності один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

"Перед загрозою антиконституційного перевороту втрати суверенітету та цілісності ми звертаємося до президента Віктора Ющенка з вимогою негайно скористатися своїми конституційними повноваженням і розпустити парламент", - заявив Турчинов.

"Ми застерігаємо, що діяльність парламентської більшості та уряду спрямована на державний переворот і узурпацію влади", - зазначив він.

За словами Турчинова, "ми стоїмо за крок до того коли купка олігархів і криміналу на власний розсуд буде визначати долю 48-мільйонної нації".

"За таких обставин усі демократичні країни вдаються до перевиборів як єдиного можливого засобу підтвердити чи спростувати курс розвитку держави. Ми переконані, що тільки шляхом нових виборів до Верховної Ради український народ зможе очистити владу від зрадників та обрати тих, хто працюватиме в інтересах народу", - підсумував він.

У кінці Турчинов попросив тих, хто підтримує резолюцію, підняти руки, що й зробили практично всі, присутні на Майдані. "Лічильна комісія збилась із підрахунків після першої сотні тисяч рук. Хто проти? Не бачу. Хто утримався? Таких нема. Резолюція проголошена", - зазначив він.

Турчинов, який 31 березня відзначає свій День народження, читав резолюцію дуже піднесеним тоном.

По завершенні мітингу Юрій Луценко залишився спілкуватися з журналістами, в той час, коли лідерку БЮТ Юлію Тимошенко кілька охоронців вивели за межі сцени до автомобілю, який чекав на неї безпосередньо на Майдані серед натовпу.

Перед тим, як сісти у машину, Тимошенко залізла на її підніжжя і ще певний час спілкувалася з людьми і фотографувалася.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування