РАДА БУДЕ САБОТУВАТИ РІШЕННЯ ЮЩЕНКА. МЕДВЕДЬКУ ДАЛИ НАКАЗ

Понеділок, 2 квітня 2007, 21:40

На позачерговому засіданні Верховної Ради депутати ухвалили постанову "Про запобігання діям, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні".

За неї проголосувало 255 депутатів.

У ній, зокрема, сказано, що у Ющенка нема підстав про дострокове припинення повноважень парламенту і президент зобов’язаний діяти "виключно на підставі в межах повноважень і в спосіб, що передбачений Конституцією і законами".

"Посадовим особам і органам Верховної Ради України в межах своїх повноважень забезпечити діяльність Верховної Ради відповідно до календарного плану 3 сесії 5 скликання та перспективного плану законодавчих робіт", - сказано в постанові.

Там також доручено прискорити підготовку проекту засад внутрішньої і зовнішньої політики з урахуванням відповідних положень Універсалу національної єдності, а також проекту закону про внесення змін до закону "Про Кабінет міністрів України".

"Тимчасово до ухвалення Конституційним Судом рішення щодо можливості входження до складу коаліції депутатських фракцій позафракційних депутатів зупинити дію пункту четвертого статті 61 регламенту Верховної Ради", - сказано у постанові.

Голові ВР доручено забезпечити участь представників парламенту в ініційованій президентом робочій комісії з питань вдосконалення системи влади України та внесення відповідних змін до Конституції.

Кабміну доручено забезпечити здійснення своїх повноважень у повній відповідності з Конституцією і законами України.

"Разом з центральними і місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування зосередити зусилля на своєчасному розв’язанні важливих економічних і соціальних проблем, задоволення життєвих потреб населення, забезпечивши їх фінансування в межах відповідних бюджетів", - сказано у постанові.

Верховна Рада доручає провести силами Міністерства закордонних справ інформування іноземних держав щодо ситуації, що склалася в Україні.

"Усі фінансові витрати здійснювати виключно в межах закону про Державний бюджет на 2007 рік", - зачитав Мороз.

Крім того, у постанові сказано звернуту увагу правоохоронних органів "на невідворотність юридичної відповідальності у разі недотримання вимог статті 60 Конституції щодо віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу".

"Генеральній прокуратурі, забезпечуючи неухильне дотримання Конституції та законів України, конституційних прав громадян, своєчасно реагувати на факти порушення закону і Конституції", - сказано у постанові.

Вона набирає чинності з моменту її ухвалення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...