Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко оголосила початок виборчої кампанії

Понеділок, 2 квітня 2007, 23:32

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що з середи в Україні стартує передвиборча кампанія.

"Згідно з Конституцією і законом про вибори, вибори починаються на наступний день після опублікування указу. А таке опублікування буде завтра. І ніяких рішення ЦВК для того, щоб розпочати вибори, не потрібно", - сказала Тимошенко на брифінгу на Майдані Незалежності у понеділок.

Вона також зазначила, що все, що відбувається в Україні, "робиться в конституційний спосіб".

"Ніяких підстав для екстраординарної ситуації ми не бачимо, ніяких підстав для того, щоб задіювати правоохоронні органи і для того, щоб депутатам залишатися і Верховній Раді", - сказала Тимошенко.

"Якщо вони будуть щирими, тоді вони без істерики, спокійно підуть на вибори і покажуть результат. Я вважаю, що політики, які вірять у свою підтримку в суспільстві, можуть ходити на вибори стільки, скільки цього вимагає законодавство і не боятися кожних чергових виборів", - додала вона.

Тимошенко також сказала, що розуміє прем’єр-міністра Віктора Януковича, "тому що він думав, що ще 5 років вони можуть спокійно користуватися ресурсами держави і не виконувати жодного свого зобов’язання, тому що вибори були ще дуже далекими".

"А тепер йому і його коаліції потрібно буде звітувати за підвищені тарифи, переділ сфер власності через рейдерство, руйнацію незалежності", - сказала вона.

Тимошенко також подякувала президенту Віктору Ющенку "за те, що він зробив такий мужній крок і дав можливість не позбавити народ України від нормального життя і шансу отримати країну справедливу, незалежну, заможну, європейську".

У свою чергу лідер "Народної Самооборони" Юрій Луценко сказав, що не бачить нічого поганого в тому, що депутати не збираються підкорятися рішенню президенту.

"Депутати є недоторканними до обрання нових депутатів, але Верховна Рада розпущена як інституція. Але якщо депутатам приємно сидіти у своїх старих кріслах, то нехай сидять і чекають вибору народу", - сказав він.

Водночас на прохання прокоментувати рішення Верховної Ради не фінансувати проведення дострокових виборів, Тимошенко сказала:

"Якщо уряд не буде фінансувати вибори, то президент прийматиме всі необхідні укази для забезпечення фінансування виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування