ГРИЦЕНКО БУДЕ ПІДКОРЯТИСЯ ЛИШЕ ЮЩЕНКУ І ВТЕР НІС ЯНУКОВИЧАМ

Вівторок, 3 квітня 2007, 01:25

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що Збройні Сили підкорятимуться лише указам президента Віктора Ющенка.

Про це він сказав на екстреному засіданні Кабміну у вівторок.

"Збройні Сили будуть діяти виключно в рамках чинного законодавства України і жодним чином інакше. І згідно з цим чинним законодавством, Збройні Сили будуть виконувати виключно накази, директиви, розпорядження верховного головнокомандувача і нікого іншого. В рамках чинного законодавства", - сказав він.

"Останнє, з категорії, як сказав прем’єр-міністр, якщо третє. Я теж скажу, якщо... Тільки далі не хотів би розвивати цю думку. Якщо у когось буде спокуса використати будь-яку силову структуру всупереч закону і будуть створюватися загрозливі умови для життєдіяльності держави або народу, Збройні Сили будуть діяти відповідно до тих рішень, які будуть прийматися і виконувати свою стабілізовану функцію", - додав Гриценко.

Він також підтримав рішення президента про розпуск парламенту.

"Як громадянин я вважаю, що ситуація, яка розвивалася у Верховній Раді, абсолютно неприпустима, коли люди голосували за одні списки, а потім депутати з різних фракцій переходять в інші і не несуть за це відповідальності. Це спотворило вибір громадян, і мій вибір як виборця. Тому в цьому сенсі я підтримую рішення президента", - сказав міністр.

Він наголосив, що якщо указ Ющенка не буде скасований, то "його треба виконувати".

Крім того, Гриценко запевнив, що Збройні Сили "перебувають в місцях постійної дислокації і нікуди не виводяться".

"І хочу спростувати інформацію про те, що якісь танкові дивізії кудись рухаються", - додав Гриценко.

На засіданні Кабміну відбувається обговорення проекту постанови уряду, у якій пропонується відзначити, що указ президента не підлягає виконанню і Кабмін має забезпечити стабільну життєдіяльність усіх сфер суспільства.

Кожен з міністрів висловився з цього приводу. Передаючи слово Гриценку, Янукович голосно сміявся.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування