Екс-голова Печерського суду поновив себе на посаді. Але це йому не допоможе?

Четвер, 5 квітня 2007, 12:24

Колишнього голову Печерського райсуду Володимира Колесниченка поновлено на посаді постановою суду, яка призупинила дію указу президента про його звільнення.

Про це журналістам сказав депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

"Таким чином він поновився на посаді голови суду і далі вже пішла та інтрига, навколо якої вирує стільки емоцій, тобто він взяв печатку і ключі, після цього його почали звинувачувати в тому, що він це зробив із застосуванням сили", - сказав він.

За словами Мірошниченка, депутати отримали доручення розібратися у ситуації. Він також сказав, що був присутній під час розмови помічниці судді з правоохоронцями.

"Вона сказала, що її не били, її штовхали, її тримали за руки і подряпали, але коли я попросив її показати подряпини, подряпин не було", - розповів Мірошниченко.

Водночас, за словами депутата від БЮТ Олега Ляшка, в той час, коли стався інцидент, суддя Інна Отрош проводила засідання в іншому приміщенні.

"У цей час до Печерського райсуду увірвався Колесниченко з охороною, вони скрутили і побили дівчину (помічницю судді), відібрали в неї печатку і ухвалили липову постанову щодо поновлення Колесниченка на посаді", - розповів він.

Водночас, за словами Ляшка, ця постанова не має значення, оскільки "президент вже підписав указ про переведення Колесниченка на роботу до іншого суду".

Ляшко порекомендував Отрош виготовити нову печатку для того, щоб стара втратила свою чинність.

Він також висловив сумнів у легітимності ухвали про поновлення Колесниченка, оскільки, знає суддів, які її ухвалювали і наголошує на їхній заангажованості.

Крім цього, Ляшко висловив переконання, що у такий спосіб Печерський райсуд намагається спонукати "обслуговувати коаліцію".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування