Янукович не влаштовуватиме Ющенку вибори і імпічмент

Четвер, 5 квітня 2007, 15:30

Прем’єр Віктор Янукович виступає проти проведення дострокових виборів президента та імпічменту президенту, бо це лише ускладнить ситуацію.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер.

"Ми проти будь-яких дій, що загострять ситуацію. І ті пропозиції, які лунають щодо дострокових виборів президента, я вважаю, що вони деструктивні і лише поглиблять кризу", - заявив прем’єр.

Він також відкинув з тих же причин можливість імпічменту президента.

"Ми за взаємодію і співпрацю з президентом. Ми за створення умов, коли б влада працювала ефективно", - зазначив Янукович.

Щодо можливості силового варіанту в Україні, то прем’єр сказав, що підстав для цього немає.

"Ми не проводимо жодних деструктивних дій, уряд працює в робочому режимі, в рамках закону", - додав він.

На питання, що він робитиме, якщо КС визнає легітимним указ Віктора Ющенка, Янукович висловив сподівання, що ЦВК розгляне це питання і будуть зроблені коригування у плані кампанії.

Крім того, Янукович висловився за те, щоб перед проведенням виборчої кампанії спочатку було змінено закон про вибори депутатів, оскільки він "порушує права людини".

"Треба, щоб його розглянув парламент, були внесено зміни, приведено ЦВК у відповідність і після цього іти на дострокові вибори", - заявив прем’єр.

На питання, чи можливе об'єднання списків ПР і СПУ, Янукович сказав: "Будь-які варіанти дострокових виборів ми відкидаємо, тому ніяких переговорів ми не вели і не будемо, поки не буде рішення КС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...