Опозиція попросить Ющенка вигнати Януковича?

Вівторок, 10 квітня 2007, 19:11

Депутати від фракцій "Наша Україна" і БЮТ мають намір підписати звернення до президента Віктора Ющенка щодо невиконання посадовими особами рішення РНБО.

Про це у вівторок увечері повідомив голова "Нашої України" В’ячеслав Кириленко.

"Фракції "Нашої України" і БЮТ поставлять свої підписи під звернення до президента щодо невиконання цілою низкою посадових осіб рішення Ради нацбезпеки і оборони від 6 квітня цього року", - заявив Кириленко.

Він нагадав, що цим рішенням було зобов’язано посадовців, в тому числі й членів Кабінету міністрів, виконати дії з організації виборчого процесу, згідно указу президента про розпуск парламенту.

"Оскільки виконання рішення станом на сьогодні у повному обсязі немає, ми вважаємо, що такі дії не сумісні зі статусом посадовця і посади, які членами уряду обіймаються", - зазначив він.

У свою чергу лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявив, що "Кримінальний кодекс крім ознак злочинної діяльності, має ознаки злочинної бездіяльності.

"Під цю ознаку потрапляють посадовці, які тим чи іншим чином саботують указ чинного президента", - зазначив Луценко.

Він також навів приклад, що закон про Кабінет міністрів, який президент оскаржив у Конституційному Суді, набрав чинності до рішення КС.

Тому, за словами Луценка, указ президента про розпуск парламенту також має виконуватися.

За словами Кириленка, "Наша Україна" і БЮТ також розпочинають збір підписів під зверненням до правоохоронних органів з вимогою "негайно розпочати розслідування щодо заяв суддів КС про тиск, який на них чинять політичні сили".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування