Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів ПАРЄ, як він вчиться демократії і як корисно бути в опозиції

Вівторок, 17 квітня 2007, 13:50

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що наслідком політичної кризи в Україні може бути громадянське протистояння.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні ПАРЄ у Страсбурзі, висловивши сподівання, що до них "не дійде".

"Це непримиренне громадянське протистояння і криза економіки, перші ознаки якої вже, на жаль, з’являються. Тоді це буде нищівна поразка для всіх – і для України, і для Європи", - сказав він.

Янукович також зазначив, що політичні сили коаліції не бояться дострокових парламентських виборів.

"Ми на них переможемо. Ми вважаємо, що вони не змінять розкладу політичних сил в Україні. Ця впевненість ґрунтується на даних соціологічних опитувань, на підтримці людей, яку ми постійно відчуваємо", - сказав він.

Водночас прем’єр зазначив, що уряд не хоче втрачати час на вибори.

"Для нас важливий кожен день. Ми маємо намір здійснити всі структурні реформи і до кінця нашої каденції змінити України, перетворивши її на сучасну європейську державу", - сказав він.

Вкінці своєї промови Янукович зазначив: "Не виключаю, що в декого з вас промайнула думка, чи щирий зараз прем’єр України, чи намагається він говорити те, що від нього хочуть почути. Відповім: це наш принцип. Ми завжди все, що говоримо, робимо. Я маю на увазі – я і мій уряд".

"Я не можу сказати, що досконало опанував науку про демократію. Я ще вчуся і не приховую цього. Перебування в опозиції допомогло мені зрозуміти багато речей. Бути в опозиції корисно, якщо цей процес не занадто затягується", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування