МОРОЗ ПРОПОНУЄ СВІЙ ВИХІД З КОНФЛІКТУ

Понеділок, 23 квітня 2007, 14:42

Спікер Олександр Мороз пропонує всім сторонам конфлікту узгодити план врегулювання конфлікту до рішення КС щодо указу президента про розпуск парламенту.

"Не зважаючи на те, якими будуть висновки Конституційного Суду, сторони політико-правового конфлікту зобов’язуються брати цей висновок до виконання", - зазначає Мороз в меморандумі, який пропонує підписати учасникам конфлікту.

"Однак, керуючись вищими інтересами держави, дбаючи про стабільність у суспільстві, враховуючи також рекомендації ПАРЄ, ми, що підписали цей документ, заявляємо про припинення ескалації конфлікту і беремо на себе зобов’язання здійснити план його врегулювання на основі компромісу, засад демократії та захисту інтересів народу", - наводить текст меморандуму прес-служба ВР.

В меморандумі Мороз також пропонує звернутися до всіх учасників вуличних акцій з подякою та "проханням повернутися додому, довіривши політикам владнати створений ними ж конфлікт".

Також Мороз запропонував свій варіант розв’язання ситуації, що склалася в країні.

Так Мороз пропонує одночасно прийняти рішення про скасування або призупинення на місяць чи до рішення КС указу президента про розпуск парламенту та відповідних постанов Верховної Ради і Кабміну.

В разі прийняття КС висновку про відповідність указу президента Конституції Мороз пропонує перенести виборчу кампанію "орієнтовно на літо-осінь" для того, щоб встигнути підготувати відповідну нормативну базу.

"В разі негативного щодо указу висновку Конституційного Суду, парламент готує низку проектів, які потрібно розглянути і прийняти протягом травня", - пропонує Мороз.

Серед документів, які варто ухвалити в травні Мороз назвав закон про вибори в новій редакції (відкриті партійні списки), уточнення до Регламенту а саме оформлення Регламенту законом – при потребі, де буде вказано, що розширення коаліції за рахунок індивідуального членства буде неможливе.

Також Мороз пропонує підготувати зміни до Конституції, ухвалити в другому читанні зміни до закону про Кабмін.

Також Мороз пропонує протягом травня прийняти закони про референдум, про президента, про спеціальні слідчі комісії, про опозицію, про судоустрій та статус суддів.

Мороз також пропонує надати нормативного статусу положенням Універсалу, як варіант він пропонує розмістити документ в розділах засад внутрішньої і зовнішньої політики.

Також Мороз пропонує всім сторонам конфлікту підписати Меморандум примирення і співпраці, під яким передбачені чотири підписи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування