ЮЩЕНКО ПЕРЕНІС ВИБОРИ НА 24 ЧЕРВНЯ

Середа, 25 квітня 2007, 21:33

Президент Віктор Ющенко підписав указ про перенесення виборів на 24 червня 2007 року.

Про це він заявив у екстреному зверненні до народу у середу.

Президент відзначив, що він узяв до уваги звернення ЦВК про відсутність кворуму, що унеможливлює проведення виборів 27 травня. Також він нагадав ухвалу вищого адміністративного суду, у якій йде мова про порушення строку і порядку утворення окружних виборчих комісій.

Крім того, Ющенко нагадав про відмову фінансувати вибори Кабміном.

"Я повторюю – парламентські вибори в Україні відбудуться. Це єдиний спосіб прищепити українському політику відчуття відповідальності перед кожним із вас. Бо ви є влада і реальна сила. Ви є реальний господар країни. Ви є джерелом влади і формуєте владу", - відзначив він.

"Я твердо стою на тому, що вибори мають бути належно організовані….Тим часом минув вже місяць як у Верховній Раді переформатовано коаліцію всупереч конституції. Відтепер президент України повною мірою може реалізувати своє право розпустити парламент на підставі статті 90 конституції", - наголосив президент.

Він висловив переконаність у своїй юридичній правоті і необхідності такого рішення.

"Вибори будуть. Ми проведемо їх чесно, спокійно і демократично, як належить європейській країні. З метою належного проведення виборів, задля демократичного рішення проблем в житті країни і керуючись статтею 5 Конституції, я підписую указ про призначення позачергових виборів ВР на 24 червня 2007 року", - заявив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування