Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченка в СБУ змінять на Скипальского?

Вівторок, 15 травня 2007, 10:00

Начальник Донецького управління Служби безпеки України генерал-лейтенант Олександр Скипальский може змінити Валентина Наливайченка на посаді виконуючого обов'язки голови СБУ.

Як повідомляє "Дело", одним з аргументів для зміни керівництва СБУ є те, що Наливайченко перебуває на посаді вже майже 6 місяців. Відповідно до закону в.о. голови СБУ може виконувати свої функції не більше 60 днів, а указу про перепризначення Наливайченка не було.

Другим аргументом є неоднозначний указ президента про зменшення кількості заступників голови СБУ, пише видання. Зокрема, запропоновано ліквідувати посаду заступника голови СБУ – начальника УСБУ в Донецькій області, яку обіймає Скипальский.

Екс-офіцер СБУ Андрій Крижанівський упевнений, що саме Скипальский змінить Наливайченка.

"Указ президента (про реформування СБУ) свідчить про те, що Скипальскому запропонують іншу посаду, а саме, в. о. голови СБУ", - заявив він.

"Аналіз політичної обстановки показує, що силові відомства варто підсилити, а керувати СБУ повинна людина рішуча, котра може виконувати укази президента, незважаючи на політичну ситуацію. Саме таким є Олександр Скипальский", - пояснив Крижанівський.

У свою чергу, член БЮТ Андрій Кожемякін запевняє, що не варто шукати підґрунтя в указі президента про реформування СБУ.

"Раніше начальник Донецького УСБУ автоматично ставав заступником голови СБУ, така прерогатива була неправильною. Указ президента просто розмежовує посади заступника голови СБУ і начальника УСБУ в Донецькій області і не більш того. Генерал-лейтенант Олександр Скипальский позбавиться лише приставки "заступник голови", - відзначив Кожемякін.

У той же час, депутат Партії регіонів Володимир Сівкович цілком не згоден з такими висловленнями.

"Наливайченко, відповідно до законодавства, давно нелегітимний, тому що знаходиться на посаді більше 2 місяців. Тому Ющенко давно потрібно було зробити подання у ВР на посаду нового голови СБУ, але цього зроблено не було, і найближчим часом навряд чи це вдасться", - зазначив він.

"Після видання такого указу Олександру Скипальскому нічого не залишається, як написати рапорт про відставку", - додав Сівкович.

Екс-перший заступник голови СБУ, а нині депутат Олександр Скибинецький також не виключив можливість призначення Скипальского: "Це був би не найгірший варіант, але прогнозувати не буду, готовий до будь-яких призначень", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...