Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зрив роботи КС означатиме кінець переговорів - заява ПР

Четвер, 24 травня 2007, 13:52

Фракція Партії регіонів засуджує політику "президентського оточення, яка повертає країну до ланцюгової реакції беззаконня, політичної, або навіть революційної, доцільності та безвідповідальності, які були використані в якості засобу досягнення політичної мети в 2004 році".

Про це йдеться в заяві фракції ПР, розповсюдженій в середу.

Фракція Партії регіонів звертається до президентської сторони з вимогою "припинити тиск на суддів Конституційного Суду в будь-якій формі і дозволити Суду виконати свою роботу" та заявляє про "абсолютну неприйнятність і жорсткий осуд дій президента України та його секретаріату щодо дискредитації роботи Конституційного Суду України".

В заяві констатується, що "політичні опоненти політичною тактикою обрали таку, коли чергова помилка в прийнятті правового або політичного рішення перекривається ще більш кричущим правовим невіглаством".

Наслідком цього, на думку фракції ПР, став серйозний удар по незалежності судової системи країни, її авторитету та легітимності.

"Ми закликаємо президента України усвідомити політичні наслідки безконтрольних правових дій підконтрольних йому органів і посадовців. Зрив роботи КС з боку канцелярії президента означатиме вихід президентської сторони з переговорного процесу щодо мирного врегулювання кризи в демократичний і чесний спосіб", вважають в ПР.

Фракція Партія регіонів "висловлює щире сподівання, що позиція президента у веденні політичних переговорів базується виключно на верховенстві права, дотриманні конституційних і інших правових норм".

"Ми щиро сподіваємося на те, що новопризначений перший заступник секретаря РНБОУ Турчинов не привнесе до серйозного і поважного державного органу методів і стилю роботи радикальної опозиційної сили, одним із лідерів якої він є", йдеться у заяві.

Партія регіонів при цьому "гарантує прискіпливий моніторинг усіх заяв і дій опозиційного політика на високій посаді з метою недопущення перетворення державного органу на політичний рупор сил радикально налаштованої опозиції".

"Ми застерігаємо президента від подальших незважених кроків, які приведуть до ескалації політичного конфлікту. Ми сподіваємось, що президент усвідомлює рівень політичної відповідальності перед народом України та перед світовою спільнотою за методи ведення політичної боротьби, які сьогодні пропонує йому його оточення".

Автори заяви підкреслюють, що "інерцію правового хаосу зупинити буде практично неможливо, а вгамувати потім апетити сьогоднішніх тимчасових союзників президента – надзвичайно складно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування