Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко думає, що Піскун скоро здасться без бою

Четвер, 24 травня 2007, 17:01

Виконуючий обов’язки голови СБУ Валентин Наливайченко думає, що до силового звільнення приміщення Генпрокуратури від Святослава Піскуна не дійде.

"Я не думаю, що почнеться силовий варіант. Піскун – законослухняна людина", - сказав Наливайченко після зустрічі з ним, яка відбувалася в приміщенні Генпрокуратури.

На питання, чи можливе послання спецпідрозділу "Альфа" для наведення порядку в прокуратурі, Наливайченко відповів:

"Альфа" буде діяти за законом. Ніякі незаконні вказівки ми не отримуємо".

Він також повідомив, що після наради з Піскуном він поїде на зустріч президента з силовиками.

"Генеральну прокуратуру на цій нараді буде представляти виконуючий обов’язки генпрокурора Шемчук", - сказав Наливайченко.

Разом із Шемчуком на його машині він відбув до секретаріату президента.

У свою чергу перший заступник секретаря Радбезу Олександр Турчинов сказав, що під час наради йому та Наливайченку не вдалося переконати Піскуна залишити Генпрокуратуру.

"Ми запропонували Піскуну залишити приміщення, щоб ми могли нормально поговорити. В його кабінеті багато депутатів від Партії регіонів, шум, гам. Піскун весь час розповідає, що не може працювати в таких умовах. Він боїться депутатів від Партії регіонів більше, ніж закону", - сказав він.

За словами Турчинова, "правова позиція президента в нинішніх умовах є бездоганною".

"Президент виконав рішення суду і поновив Піскуна, незважаючи на те, що він його не дуже любить. Але Піскун боявся, що не довго працюватиме генпрокурором і не склав повноваження депутата. Коли минуло 20 днів, а він продовжував суміщати посади, вступив у силу закон, ухвалений з подачі Медведчука, за яким якщо депутат не склав повноваження, то він автоматично втрачає посаду", - додав він.

За словами Турчинова, "Піскун не зміг нічого заперечити".

"Якщо Піскун і далі буде виконувати обов’язки генпрокурора – то це злочин, це перевищення владних повноважень", - сказав він.

Турчинов також зазначив, що "в цих умовах президент був зобов’язаний призначити в.о. генпрокурора".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування