Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО УЗАКОНИВ ВИБОРИ 30 ВЕРЕСНЯ

Вівторок, 5 червня 2007, 13:17

Президент Віктор Ющенко призначив дострокові вибори до Верховної Ради на 30 вересня поточного року.

Відповідний указ, датований 5 червня, розміщено на офіційному сайті президента.

Іншим указом від цього ж дня Ющенко визнав такими, що втратили чинність указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" від 26 квітня 2007 року, а також укази від 29 травня, 30 травня та 1 червня про призупинення цього указу для легітимізації Верховної Ради.

Як сказано в чинному указі про призначення позачергових виборів, він підписаний "на реалізацію пунктів 2 і 3 спільної заяви" президента, голови Верховної Ради і прем'єр-міністра щодо розв'язання політичної кризи, а також зважаючи на рішення БЮТ та "Нашої України" про дострокове припинення повноважень депутатів відповідних фракцій і "неможливість відновлення двох третин від конституційного складу Верховної Ради України V скликання".

Центральній виборчій комісії цим указом доручено забезпечити підготовку та проведення у шістдесятиденний строк до 30 вересня позачергових виборів до Верховної Ради відповідно до Конституції, закону "Про вибори народних депутатів України" та інших законів.

Кабінету міністрів президент доручає забезпечити фінансування позачергових виборів до Верховної Ради.

Цей указ набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення.

Він опублікований у "Офіційному віснику Президента України" № 13 від 5 червня 2007 року, зазначає прес-служба президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування