РАДНИКУ ПРЕЗИДЕНТА ЗАБОРОНИЛИ В'ЇЗД ДО РОСІЇ

Вівторок, 5 червня 2007, 22:02

Раднику президента Віктора Ющенка Миколі Жулинському заборонили в'їзд до Росії.

Про це він сказав телефоном у вівторок, прилетівши до Санкт-Петербургу разом з дружиною та дочкою, повідомляє УНІАН.

За словами Жулинського, це приватний візит – вони приїхали до РФ, щоб відвідати могилу брата дружини, який похований у Пушкіно. Жулинський перебуває в аеропорту "Пулково-2".

За словами радника президента, представник прикордонної служби повідомив йому, що йому заборонено в'їзд на територію РФ, не пояснюючи причин.

"Я міг вловити з інформації, що вони мене мають депортувати", - сказав Жулинський. У нього забрали паспорт, і він вже три години очікує рішення.

При цьому він зазначив, що оскільки він долетів до Санкт-Петербургу "Російськими авіалініями", то його зобов'язані депортувати також "Російським авіалініями", наступний рейс яких на Київ відбудеться 8 червня.

За словами Жулинського, до аеропорту приїхав консул України в Санкт-Петербурзі, який хоче домовитися про те, щоб Жулинський виїхав до Києва у середу літаком "Аеросвіту", придбавши квиток за власні кошти.

На запитання, з чим можуть бути пов'язані зазначені події, Жулинський припустив, що це пов'язано з депортацією із Сімферополя у вівторок російського політолога, лідера Міжнародного Євразійського руху Олександра Дугіна.

Жулинський є головою Національної ради з питань культури та духовності при президенті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування