Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК НЕ ЗМОЖЕ ОБНУЛИТИ СПИСОК "НАШОЇ УКРАЇНИ"

Понеділок, 11 червня 2007, 15:25

Центральна виборча комісія не має права зареєструвати наступні 28 кандидатів в народні депутати за списком "Нашої України" через відсутність законних підстав.

Про це заявили голова ЦВК Володимир Шаповал та його заступник Жанна Усенко-Чорна на брифінгу в понеділок.

Зокрема, на запитання депутата від ПППУ, коли буде проведено засідання ЦВК щодо реєстрації 28 кандидатів з виборчого списку блоку "Наша Україна", Шаповал відповів, що "тоді, коли на те будуть законні підстави".

У свою чергу, Усенко-Чорна пояснила, що згідно з новою редакцією закону про вибори народних депутатів, ЦВК не має права ні обнулювати виборчі списки, ні реєструвати нових кандидатів.

На запитання, чи зможе ЦВК обнулити виборчі списки блоку "Наша Україна" у випадку ухвалення відповідного рішення київським апеляційним судом, вона відповіла заперечно.

Водночас, Усенко-Чорна повідомила, що у виборчому списку БЮТ на сьогодні залишився один кандидат, якого не виключили через технічну помилку.

"Списки БЮТ були обнулені до ухвалення закону про зміни до закону про вибори народних депутатів", - уточнила вона.

За уточненням Усенко-Чорної, частина 3 статті 101 у змінах до закону, якою передбачається реєстрація кандидатів у депутати за виборчим списком блоку чи партії, була записана у новій редакції.

Як відомо, ухвалений закон має вступити в силу через 60 днів після опублікування 2 червня. Таким чином, на сьогодні стара норма щодо реєстрації кандидатів у депутати не діє, а нова не вступила в силу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування