Члени ЦВК від коаліції вирішили, що за ними стежить СБУ

Четвер, 14 червня 2007, 18:10

Члени Центрвиборчкому, обрані за квотою коаліції, звертаються до голови ЦВК Володимира Шаповала з вимогою припинити зрив роботи комісії і повернути її у конструктивне русло.

Про це йдеться у відкритому зверненні членів ЦВК Астахової, Охендовського, Данилевського, Чайковського, Донченка, Чупахіна, Лукаш і Шелестова до Шаповала, поширеному прес-службою Партії регіонів у четвер.

"Ми пропонуємо вам колегіально обговорити всі порушені питання, припинити ігнорування вимог Закону України "Про Центральну виборчу комісію" та інших законів України, повернути роботу Центральної виборчої комісії у конструктивне русло", - сказано у ньому.

Причиною для такого звернення стало те, що члени ЦВК від опозиції "проігнорували вже четверте поспіль" засідання ЦВК "за погодженням" з Шаповалом.

На думку членів ЦВК, подальше ігнорування частиною їхніх колег, може призвести до розгляду питанням недієздатності комісії судами, а також може стати підставою для порушення питання про дострокове припинення повноважень таких членів.

"Демонстровані вами авторитарні методи управління, повне ігнорування думки більшості колег - таких самих членів ЦВК, як і ви, систематичні намагання власною позицією підмінити позицію колегіального органу обумовлюють глибоку стурбованість як щодо долі всього складу очолюваної вами Комісії, так і щодо можливості виконання нею завдань, покладених Конституцією України та законами України", - йдеться у зверненні до Шаповала.

Члени ЦВК також стверджують, що працівники секретаріату Комісії відмовлять їм в ознайомленні з документами, які надходять до Комісії, посилаючись на усні вказівки Шаповала.

Вони також заявляють, що починаючи з 12 червня журналісти стали звертатися до них особисто з повідомленнями про відмову в акредитації на засідання Комісії, а працівники комендатури Управління держохорони, яка забезпечує дотримання пропускного режиму в приміщеннях ЦВК, "у приватних розмовах повідомляли", що за вказівкою Шаповала їм заборонено допускати в Комісію працівників телебачення зі знімальною апаратурою навіть за перепустками.

Крім того, члени ЦВК припускають, що за вказівкою Шаповала за ними здійснюється стеження з боку СБУ.

За їхніми словами, 14 червня 2007 року біля ЦВК було виявлено автомобіль, у якому знаходилися співробітники СБУ "з технічними засобами невідомого призначення".

"Ці особи відмовилися назвати свої прізвища і посади, лише повідомивши члену Комісії Шелестову в присутності співробітників комендатури Управління державної охорони, що вони виконують завдання свого керівництва за погодженням з головою ЦВК", - сказано у зверненні.

Члени ЦВК заявляють, що у разі якщо вони отримають підтвердження того, що за погодженням з Шаповалом "або навіть без такого погодження" за ними ведеться зовнішнє спостереження чи прослуховуються їхні службові та приватні телефонні розмови, вони звернуться "до відповідних правоохоронних органів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News